You are currently viewing EUPHORIA
{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"addons":2,"transform":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

EUPHORIA

Spread the love

Chapter-17

By Zuãl’s Khiangte 

Zanah UGershom-a a rawn leng a vawiin a Edmond-a ka tihdan vel ka sawi chuan “Chuvang anih dawn chu Passenger let her go a sak ruah ruah ni”a ti sup a ka nuih ringawt chutia kan inkawm lai chuan Utaia a rawn lut hlawl a “Hmeichhia ho thikthu chhiatzia hi,tuna ka bialnu in midang lakah sawn ka thlak tih ka hrilh a min han then ringawt a” a rawn ti lut mawlh mawlh a UGershoma chuan “Chutiang te chu thenna tham che anihchu” a tih chuan a pawmlo nasa mai “Min hmangaih nge ngaihlo tih ka fiahna ani reng sia minlo hmangaihlo tawp anihhi false love” an ti deuh sup a UGershom an nuihza insum deuhin min rawn en a keipawh ka nui tep ani..

“Utai zirtirtu ka ni iti siaa hmanni ah kan thenawm dawr nghaktu Nu Rami khian Peon alawm a ti che a” ka tih chuan “A mai mai a a hma te chuan zirtirtu ka ni ve reng alawm tunah ka tlahniam a ni ve mai a mi chhiatna sawi duh lutuk mai Roziki pawh hi min hmangaihlo ka fiahna che lawm tih tih pawn min then a Paracetamol atan bak minlo tilo anihhi” tihpah chuan a ang buan buan a a ang ring bawk a ka pa te mu tawh pawn an rawn thawh leh phah “Taia hi ka ring ai i luck ka lo ti sin” ka nu in a tih chuan “Ka hmel hi chu tha lo mahse Magic ka thiam alawm,hrim hrim in vurvari ang nilo mahila ka inbual ngun lutuk a ka fai tiraw Lite” a rawn tihchuan ka ner sung ringawt UGershoma lah chuan a lawm hmel em em zui.

Zan dar11 vel thleng Utaia insawitheihna kan ngaihthlak hnu chuan UGershom-a pawh a haw a he mihring hi tinge ka hne theih miahlo le a chang hi chuan a luck ve sia min lo kawp ang tih te hi ka hlau thin,inchhung a ka luh chuan sofa a UGershom-a phone lo let ngat chu ka hmu a ka la kang chiah call a dawng nghal *Luvun uih-a* tih hnen atangin ani call chu ka pick a “Luruhring ka phone ka theihnghilh mi?” UGershom an a rawn ti nghal a “Aw naktuk ah lo lam mai rawh” ka tih chuan rei vaklo kan in bia a kan dah hnu chuan ,keipawh intifaiin ka mu nghal a.

Ka muhil dawn siar siar tihah chuan ka phone chu a rawn ri a tun angah te tunge maw nile? tih nuaih nuaih pah chuan ka phone chu ka ban a Damian-a alo ni hepa hi tunlai hi tun ang hunah mi call a ching lutuk a ka la block daih ang mawle “Nge tun ang hi in call na hun ani mi?” ka ti nghal tawng a “Hello te ti ve phawt ta che” a rawn tih chuan “Ka peihlo enge?” ka lo ti vin hlur ka muttui lai a min tiharh tu te hi chu ka ngei thei teh mai nia hepa pawh hi ka la block daih ang “miin kan ngai ve em em che a” nui insum tih hriat tak a a rawn tih chuan “Tun hun hi in ngaih hun ania mi? Hrim hrim in ka mutduh zia i hria tun ang hunah keilo tihbuai tur te chu zawng mai che” ka va ti vak a “Aw ka tihpalh mu rawh bye bye” a tih chuan ka off hmak a ka mu leh nghal.

A tukah chuan Badminton intihsiakna kan ti hmasa ber a kan house pawh tanlo in Nana-i ka au nasa mai Chchi nen an intum lai phei chuan “Nana vawhlum rawh” tih hlir in ka lo au a midang ho pawh an khi tho mai,tereuhte ni mahse Badminton hi chu thiam tak ani,hei tunah pawh amah ai a lian daih a bum zak zak mai hi,badminton hmeichhia bikah chuan Nana-i chu pakhatna a ni a mipa ah erawh Damian-a ni thung hepa hi nui huah huah reng si sport lam hi a ti thei fu reuh a…

“Luruhring nimin tlaiah Hriata ka then a,teh ka khawngaih ve tho a maw mahse ka thei ngang lo” a tih chuan ka nui hawk ringawt chuvang chu animaw vawiinah a la rawn dik dak miahloh ka tih nachhan,Hriata chu ka khawngaih reuh hle mai mahse pakhat in a duh miau loh chuan tihngaihna a awmlo em ani,chawhnuah chuan inzaisiakna an nei a an zaithiam hlawm ngei mai a tawp berah Edmond-a a rawn zai a,a zai hma chuan “Nana engkim avang khan ka tihpalh he hla hi i tan kan sa nge” tihpah chuan passenger let her go chu an sa a aiaiai a satu ai pawn a thiam ka ti zawk *Only you know you love her when you let her go* tih a sak lai chuan ka lo feel pui ngawih ngawih Nana-i chu pawnah a chhuak daih a ka um buai duhlo hun fal a mamawh in ka hria…

Edmond-a zai zo chu ka bulah a rawn phei nghal a “Khawnge Nana-i” a rawn ti nghal “Pawn ah a awm,i ngam chuan han ti na leh teh i lu ka la ang” ka tih chuan lu bu nghut in pawnlam chu a pan a,va insawi rem teh se…

“Saw pa sawn i number min dil nasa sia ka pe tawp,nizanah min biakthat peihloh man” Damian-a chuan ka bula rawn ding pah chuan a rawn ti sup a “I â mi bialpa ka neih hi,hrim hrim in khatiang hun kha inbiak hun pawh anilo” ka lo ti nghut a “A ho e biak ringawg te chu” a ti ringawt ” ka duh teuhlo sawpa text ai chuan UGershom-a nikhat biakloh pawh ka thlang hrim hrim in a zia saw a ler hmel emai” ka tih chuan “Deuh hrep kher a che ahh a zia te chu e a zia a zawi lutuk a zia pawh a neilo” a tih chuan a hnungah ka chum chawrh ringawt..

Karkhat kan sport hnu chuan rilru hahna tur hlir kan hmachhawn nghal a 2nd term exam turin kan inbuatsaih nghal char char ,Damian an ka number alo pek pa Rindika lahin minlo be ve chhen zui mahse a sual lemlo a ka reply ve mai mai zel Nana in Hriata a sawi ang deuh in ka reply loh pawn amah in be char char peih.

“Kha kha UGershom-a a ni em?” Nana in a tih chuan a bike chu ka hmu mahse tunge a bike hnunga hmeichhia a phurh saw,mai mai a a hre khawp ang,chawhnu lam chu ka mood a off tluan thak a ka thiante pawh ka be lumlam peih meuhlo UGershom an hmeichhia hi a kawm ngai lemlo a a kawm chhun chu Utetei ani deuh ber mahse utetei chu tlem a patil kan tih ang deuh hi a ni a a sam pawh a boys cut nghe nghe mahse vawiina a bike hnung a thu kha chu a sam kha a sei sia,hmeichhia a phur ngawr ngawr kha ka hua a nilo hmeichhia keilo a phurhawm ka la hrelo a tinni..

School kan ban chuan Rochhumzinga nen chuan kan inphur haw leh Pa Valtea a zin a ni ngei ang a inthlak zawh hnuah kan inah chuan a rawn phei a “Kha i pa te sumdawng chu an va hlawhtling awm ve millionaire a ni tep te kha an tia” ka pa in Rochhumzinga bula a tih chuan “Nia a vannei khawp mai a thawk nasa bawk a Millionaire a nih theih chuan Mizoramah a hmasa ber ani dawn a mahse keichuan ti hian ka ngaihtuah a sum ngah chu a lawmawm a mahse kan chhungkua in kan hlimpui chuang siloh chuan enge a tangkaina ka ti?” a tihchuan ka pa chuan bu nghut nghut pah hian “Ni e tiraw,i fel ve tehlul nen hian i nu hi a tha vak silo a mahse tuar tang tang rawh heng i pa thawhchhuah te hi chu a thisen i nihna angin i chan vek tur tho alawm” ka pa chuan a ti sup a “In sawi ril emai inchungah ka chho daih dawn” ka tihchuan ka pa in “E ilo awm ve reng alaw?” a tih chuan ka vahan ngei reuh tak..

Zanriah kan kil lai chuan “Nu i hmelthat nen a chhe lai lai hi ka chhun che u a a fair lo ngawt mai” ka tih chuan ka pa in “Nangpawh kha khawngaihna mark a piang mai mai i nihkha ngawi mai mai rawh” a tih chuan Rochhumzinga chuan nui sung hian minlo melh a a nuih pawb ka nuih peihlo,fa neih chhun an duat duh an tih hi chuan an ti ve mai mai ani…

Zanah chuan UGershom an minlo call chuan Vawiina a hmeichhe phurh chung chang ka lo zawt a an dawr lama an thawhpui pa fanu ani tih a sawi chuan ka lo thaw huai mai “Mahse UGershom a nel turin awm miah suh a nel che ka duhlo ania” ka tih chuan awle a ti ve mai a he mihring hi chu aw ka pum chhum dawn amawni fel leh lutuk mai…

UGershom-a nen kan in biak zawh hnu chuan lehkha ka zir a Rochhumzinga erawh maths a chawk thung tian rawn riah a tum leh ringawt aniang “Bialnu tunlai i va neilo ve?”ka tihchuan “Nana-i nen ngaihzawng in nei a ka duh tawk” a rawn ti a ka nui hawk ringawt chutia kan awmdun lai chuan kan phone chu a rawn ri rual a kan in melh ringawt Nana-i lo ni ka la nghal a-,in hnit hlawp hlawp pah hian “Da Damiam-a a room ah thi in an chhar” a rawn tihchuan ka meng kawk ringawt a thusawi dang engmah ka hre tawhlo “Hei Luruhring in siam rawh kal ve vat ang Ephraim-a leh Nana-i te an in ah an awm mek” a tih chuan ka kawrlum ka ha sawk sawk a ka nu le pa te pawh hrilh ve in kan pali chuan Damiana te inah chuan kan phei a,an inbul kan thleng chuan mi an lo tam khawp mai kawngka bula ka thiante chu ka va pan vat a “Enge a awmzia” ka tih chuan Nana-i chuan “A OD an ti,damdawi a tih ngai ka hre silo” Tihpah chuan a tap hlawp hlawp a keipawh ka bang biklo kan thianpa vawiin a kan kawm ngei kha zankhat thil thu ah a thi in kan hria chu a ni si a…

Damian-a ruang damdawiin atanga an rawn phurh thleng chuan an inah chuan tap ri bak hriat tur a awm lo,ka thianpa hmel chu ka en thin engtinnge khatiang hun chhung khan damdawi a ti tih kan hriatloh theih,Zing a nih chuan ka thianhote chu an mutthlu deuh lup lup a UGershom-a nen erawh inbe miahlo in kan meng dun kar thung,zing dar7 velah inthlak turin kan haw a ka chhungte chuan chaw an ei a kei erawh chuan ka ei lui thei ngang lo dar10 velah Damian-a te inlamah chuan kan va phei leh a Damian-a pa Pa puia te nupa pawh an fapa ruang bulah anlo thu ngui bam mai,ka vahan khawngaih tak em tih theih ka nei silo..

Kan thian kan hmangaih em em Damian Lalnunpuia pawh phallo takin kan thlah liam ta a tu a pawh chu kan ngui ani e,tlangval tan tir hmeltha tak leh nunmawi tak thawk leh khata a thi chu min ti hrilhhai tlang hlawm ani e,a taksa chu phum bo ni tawh mahse kan thinglungah a awm reng ang.

Thlanmual atanga kan haw hnu chuan kan thianho a la dam te panga chu Damian-a room ah chuan kan awm ho thap a,UGershoma erawh chuan min hawsan tawh “Sawi tur ava vang ve” Rochhumzinga chuan a rawn ti sup a “Damdawi a tih ngai ka hrelo” Edmond-a pawh chuan a rawn ti sup a,ni e kan thianpa kha a ruih ngai kan hre tlat lo,zu te chu kan awm khawm in in zeuh zeuh mahsela midang bulah a in ngailo a in pawn kan riahkhawm in emaw thil kan tihkhawm in a ni tlangpui..

A laptop a study table a mi chuan ka mit a la tlang a ka va la nghal “A password in hria em?” tihpah chuan ka thiante ho chu ka melh kual a “EELLND piggie” Lucas-a chuan a rawn ti sup a “Enge a awmzia ni ang le l?” ti nuah nuah pah chuan a password chu ka chhu lut a “Aw kan hming bul theuh mawle” Nana-i chuan a rawn ti a,a laptop chhung ka en chuan “En ru le” tih folder hi alo awm a ka lut nghal ka thiante pawh ka ko nghal a chumi folder ah chuan video pakhat hi alo awm a,hepa hi a thi dawn tih a hre lawk nge mahni a intihlum ni ta ang?

Chu video kan open chuan Damian-a a rawn lang heu mai nimin tlai tih chiang takin a hriattheih bawk,camera chu a siamtha deuh a chumi hnu a a thut leh chuan a ngawi deuh vang vang a a hnuah chuan tihian a rawn tawngchhuak ta a”Hei ka thian ka hmangaih em em te u,he video hi in en hunah meuh chuan keichu leihnuai thuk takah maimichhing in ka awm tawh ngei ang” a ngawi deuh vang vang a “Thu lian tham tak in bulah zep ka nei a inbula sawi kha ka chak thin mahse ka sawi dawn apiang khan ka inkiltawih a ka sawi ngamlo leh thin mahse tunah chuan inbulah ka awm tawh dawn chuanglo bawk a ka thuruk lian tham tak chu ka hrilh tawh ang che u,Ka pa nau ka patea hian kum10 ka nihin min khawihchhia a,ni e ka patea kha gay ani” a ngawi det a keini erawh kan inmelhkual hrek hrek ringawt ni e mak kan ti hlang ani e kan rinloh lam daih ani “A mak in ti ang tiraw? khatia in awm ka rin vang alawm ka hrilh ngamloh che u,ka nu leh ka pa an hna a an buaizia inhriat ka ring khatih lai khan naupang mai ka la ni bawk nen ka patean thah a min vo kha ka hlau lutuk a chuvang in tumah kha ka hrilh ngam lo,chuti chuan ka patea chuan a remchan hunah chutiang chuan min khawsak pui ta fo a a rei deuh hnu phei chuan keipawn ngai ah nei in nuam tihna ka nei tan a,hmeichhia itna pakhatmah ka nei ngailo mipa hlir khan ani ka mit la zawk thin ni,mahse chu ka rilru diklo chu ka hrechhuak thuai a kum15 ka nih meuh chuan ka pate a pawn min khawihlui ngam tawhlo a chhan pawh ka vo vang ani,hmeichhia duh tum in hmeichhia tupawh a hmeltha deuh chu ka bem a ka nihpui hmiah hmiah a mahse ka rilru hi 1% pawh ka pe theilo,ngaihzawng ka thlak ngun zia leh mi ka biak hnem zia in hriat kha,ka rilru ka pe theilo tih leh ka patea ang a gay ka ni tih ka inhriat khan ka inten a depression pawh ka neih hman telh mahse inbulah khan awm tam kha ka tum ta a,in bula ka awm kha chuan ka nui hnem a ka rilru hahna pawh ka hre ngailo” a ngawi deuh vang vang a “Zankhat chu ka patea a rawn kal a ka nu leh ka pa te an lenchhuah lai ani a, kan nula te nen chauh inah kan awm a ka patea chuan i nu te ka lo nghak ang a tih avang in be lo chuan ka room ah ka chhohsan a,mahse a hnuah rawn chho in thingpui min rawn ken a” a ngawi leh deuh a “kha thingpui kha lo in miahlo ila tha tur”a ti deuh sup a a tahchhuah hmel chuan ka mittui a ko chhuak thei hial “Chu thingpuiah chuan damdawi lo pawlh in ka in zawh hnu rei vaklo ah chuan ka zawi ta vek a engmah ka ti thei lo ka khumah chuan min kuah phei a min mut thlawp a chumi hnuah chuan ka kawrte chu phelhin” a mittui chu a hru zeuh a “A duh ang chu a ti ta ani,chu thil tenawm tak chu video in a lo record reng hi alo ni a nimin piah zan khan minlo thawn a,a duh anga ka awmloh chuan thehdarhah min vo bawk tihdan tur ka hrelo ani,Luruhring zanlai a ka rawn call zan che kha ani nghe nghe ka rilru hah lutuk khan min tih hlim theih beisei in ka rawn call che a min ti nui ngei bawk,khazan khan tawngtaiin pathian ka au a mahse a chhanna ka hmu lo ka tan pathian hi a awm ve lo ni berin ka hria” a nui lui deuh suk a “tun a ka record hma lawk hian ka patea alo kal a a duh ang ngei in ka chungah chet ala leh a ka in ten ngawih ngawih ka nep tiru thiante u mahse enge ka tihchuan ang tih theih ka nei lo,kha video kha leak out ta se khawvel eng ka hmu ve ngam tawhlo ang hetiang ka hrilh loh che u avang hian inthiamlo suh u aw ka rin ngamloh vang che u nilo in keimah ngei ka inrin ngamloh vang ani,ka thi ta bawk a khawngaihin ka patea kha lo mantir rawh u aw kan video pawh *D* tih folder ah khan a awm ang thiante u ka hmangaih vek che u,khawvel ka awm chhung a inbula hun ka hmang thei hi ka lawm tak zet ani,piannawn leh na a awm leh anih ngai chuan nangni ho tho hi ka thian atan ka thlang nawn leh ngei ang che u ka hmangaih vek che u mangtha ule” tihpah chuan camera chu a off a,hmanhmawh tak chuan *D* tih folder chu ka zawng a ka hmuh chuan “kan en dawn em?” tihpah chuan ka thiante chu ka melh kual a “Damian-a nun chan phahna anih vang hrim hrim avang pawn ka en duhlo” Nana-i chuan a rawn ti a, midang pawn “Keipawh” an rawn ti sap sap a “Tunah enge kan tih tak ang?” ka tih chuan,Rochhumzinga chuan “Damian-a patea kan mantir ang,a damchhunga a tan theihnan ka pa ka be ngei bawk ang” thinrim tih hriat tak hian a rawn ti a,kan en thap ringawt.

EUPHORIA

Chapter-18

By Zuãl’s Khiangte 

“Hmanhmawh ve thin rawh insiam rei thei lutuk” tihpah chuan Nana-i chu ka roomah chuan a rawn lut a,damthat hi chuan hun a kal ve zung zung anihhi Bsc 2nd sem kan ni ve der tawh,UGershoma college luhna kherah kan thianho in kan lut a,Lucas-a erawh Delhi ah class12 kan zawh khan doctor zirtur in a chhuk nghal a vawikhat chauh a rawn la haw, UGershom-a chu tunkum a final na a ni tawh a nakum ah a chhuak tawh dawn,ka sawi duh pakhat chu kan college kal tantirh karkhat na velah UGershoma a lar bawk a a bialnu ka ni tih an hre nghal vek mahse ka duh daih zawk hmeichhia in an bawrh nasat phah tawh lutuk lo a ZawngDiana-i tihloh chuan.

Nana-i nen chuan kan college lamah chuan kan inphur phei a,Rochhumzinga nen ngatinge in inphurhloh inti maithei a chhan chu hepa hi class12 kan nih tawp lam Damiana a thih atang khan a pangai thei tawhlo tawng duh em em thin kha a ngawichawi tawh hle a kan bulah chuan awm reng thin mahse a rilru erawh hmundangah daih a awm thin.

Kan college kan thlen chuan an lo phu mur mur leh tawh UGershoma chu ka zawng thuai a a thiante bulah a lo khi ver ver leh tawh a va han hmeltha tak “Nana ka phei dawn aw” ka tih chuan “Aw Edmond-a ka lo nghak ang” a ti a engmah sawi tawhlo chuan UGershom-a lam chu ka pan a “Princess-i pawh alo thleng e” ULt-a chuan a lo ti a UGershoman minlo ban vat a a bulah ka va thu nghal “Enge insawi a?” ka lo ti hu a “Engmah hmeichhe hriat chiloh” Luvun uih-a chuan a rawn ti sup UGershoma hian thian kawm bik pathum a nei a an hming tak hi ka la hre hlawm meuh lo ULt-a ka tihhi lian thlawn-a tih lamtawi ania chuan a thian pakhat thinchhe deuh hi Luvunuiha a nia a thian pakhat fel ve deuh hi Naw-alhfunga tih ani leh bawk,hming hi an neih mak thei hlawm ania a thianten UGershoma pawh hi Daizauva tiin an au ve thin tho.

Chutia kan ti mawlh mawlh lai chuan Zawngdiana-i thiante ho an rawn phei a henu hi chu a ka ngei a nia a hming te hian ka tah a tichhuak Princess Diana ka hrechhuaklo thei silo henu lahhi princess a ang bawk silo “Zanin chu ride ila Lt”kan bula rawn thut pah chuan a rawn ti nghal a “Kan hmanlo” alo ti nghut a mize ti thawt thawt avang hian an ngaina bik teh chiam lo “Gershom nang tal” an rawn ti leh hram a “Hei ka len zan ania” a lo ti nghut “Aw i len zawh ah pawh” a rawn ti leh hram a “Inkhel ka en dawn a ka hmanlo” ati leh nghuta ZawngDiana-i chuan a melhrum ngang mai pawi sih sah lo..

“1st ah class innei lo mi?” Utetei chu kan bula rawn thut pah chuan a rawn ti a “Lt kan neih kha chho ang” tihpah chuan Luvunuiha chuan ULta chu a kmkuah phei a “Luruhringi tunlai i bulah Rindika ava rawn dik dak lo ve” utetei chuan nui var var chuan a rawn ti a “Ka hne teh ania,min lo biak leh chuan ka block ang che ka tia” ka tihchuan Naw-alhfunga nen an nui nasa ngang mai UGershoman “Hmeichhia hi chuan induhloh hi chu a der pawh hian min be tha peihlo in hmel zawng zawng nen hian biak ngam awmlo khawp hian inti lang thin a heihi a thalo” a rawn ti sup a,a dik chu ka ti ve reng mahse keichuan mi ngei hi ka nei ngai lemlo a mahse hetia minlo be chhen tu hi chu ka ten daih zel UGershoma pawh hian ka mizia a hrechiang bawk a hetianga minlo be tu te hi chu thik en ah pawh a en ngai lemlo..

Class ka neih avangin ka kalsan a Rochhumzinga ka hmuh chuan ka au nghal a mahse a hrelo nge a rawn hawi miahlo “Enge ilo hawi duh miahloh?” tihpah chuan a thutna bulah chuan ka thu a “En ta che” tihpah chuan a earpods chu min hmuh a lel lul mai “Nana-i birthday vawiin chu lawm ila,tlaiah kan dine out anga” ka tihchuan “A pair pair in in awm leh anga ka peihlo” a ti hmuk a hepa hi chu aw “UGershoma alo kal dawnlo kan in pair dawn nia” nui ver ver a ka tih chuan “Thalawm” a ti duh lek a hepa in lak value tawh zia hi aw,Nana-i te kan hnunga an rawn thut chuan kan remruatna vel chu ka lo hrilh a an ni pawhin anlo pawm ve mai a.

UGershoma chu call in Nana-i birthday kan lawm tur vel chu ka hrilh a,ani chu motor thar an dawrah a rawn thlen avangin a hman dawnlo tihkha ka hresa hrim hrim a a rawn sawi ta reng bawk a,mahse a pawilo Rochhumzinga awm tho rei vaklo kan inbiak hnu chuan kan inbiakna chu kan ti tawp a “Kan kal dawn mi?” tihpah chuan ka thiante chu ka melhkual a “Lawk Rkan ka note minlo pe dawn nghak lawk ang u” Nana in a tih avang chuan bike bulah chuan kan ding thap a Rochhumzinga erawh min hnungchhawn zawngin a bike ah a thu a a phone ala bih kur zui,chutia kan din lai chuan hmeichhia pakhat ngo vir ver hmel pawh chhe lemlo tak hi a rawn kal phei a,Rochhumzinga bula a scooty chu rawn lak chhuah a tum a vawilehkhatah “Awi” a ti vak a,Rochhumzinga lahin “Ehee” a tih vak avang chuan kan han en a chu nula tlu tep chuan Rochhumzinga strategies alo hum chawt chu niin Edmond an a scooty chu a va tih din sak a,chunu zak lutuk chuan hnuailam a en char char ringawt “Ka tihpalh lutuk” a rawn ti sep a “A pawilo pawilo” ka lo tihchuan Rochhumzingan “A pawi a pawi a na lutuk fimkhur ve ta che” a rawn ti vin hlur a chunu chuan “ka tihpalh lutuk ka tihpalh lutuk ka ti tawh ngailo ang” a rawn ti leh a “Kal teh ka thin i tirim dawn” Rochhumzingan a tihchuan rang fahran in a inkhalh chhuak nghal a.

Chunu kal hnu chuan Nana-i nen chuan kan inmelh haw a kan nui chhuak ringawt “Lalrammuan nui tawh suh u” Rochhumzinga chuan a rawn ti vin hlur a chu chuan kan nuih a ti za zual a chhuatah thu tawp in ka nui ringawt mi ho pawn min en thup mai mahse a za em ani, “Ka kal dawn induh leh nui rawh u” Rochhumzingan a tihchuan “hei ka nui tawhlo” tih pah chuan a bike hnungah chuan ka chuang a ka mittui ka hru sawk sawk a,Nana in “Saw Rka pawh alo kal alawm ka scooty hi kan hawntir mai nge Rochhumzinga nen in in phur thei tho” a ti a,Rkan a note a pek chuan Nana in a chahbi chu a pek pah kan inah minlo dah sak aw a tih chuan a ti a Rka pawn awle alo ti ve mai a.

Kan pali chuan folkland park ah kan va kal a mahse tih tur em em pawh kan hrechuanglo thla kan la hrep a animai,Rochhumzinga lahhi la titau bur zui biak pawh hi ka be peihlo,folkland a an restaurant ah chuan dinner kan ei nghal a a nuam phian mai,ka message ringtone a tawn rkk ral ral avang chuan ka phone chu phawn in number hriat loh atanga thlalak kadawn chu ka en vat a ka download zo kan ei chu ka phone ka thlauh tawp UGershoma leh a hma a ka hmeichhe hmuh kha ani tih ka hre mai thlalak chu a phe deuh na a mahse ka rilru chu na takin a chhun thei tho ka thianten ka phone chu an rawn en a thil awmzia min zawt nghal sap sap a keipawn chhan ngaihna ka hre biklo,UGershoma chu ka call nghal a mahse a pick thei miahlo mahse beidawngll chuan ka call char char a a tawp a tawp ah chuan ala hram a mahse amah ani hauhll hmeichhia a ni, “Tunge aw?” ka tih chuan “A bialnu” a rawn ti nghut a ka sa zak mai awle tih pah chuan call chu ka ti tawp a,a mkze ngai a chhuah animaw tih zawhna chu ka in zawt nghal ka na vawng vawng mai mahse keimah chauh khamlo mipa chu ka hnaih bik hauhlo ang….

Ka thiante nen chuan bar ah kan kal a zu in ngai hleilo chuan whiskey chu ka tlak ve pap pap a a tui lo ngei mai mahse harhfim a hmachhawn chi ka nilo ka na dawn lutuk mahse ka intam pauh leh ka harhfim tual tual in ka inhre zawk,ka thiante chuan ka in leh tur chu min rawn dang a ka lo tahkhum hrep ringawt,ka harh deuh a an hriat hnu chuan min haw pui a Nana-in lo riak mai rawh a tih lai pawh ka hre reng mahse broke deuh a midang in a riah ka peihloh avangin ka hnar a kan in a haw hreh viau mahila haw na tur dang ka nei chuang bawk silo a hreh deuhin ka haw lui dawn chu anihhi..

Kan inbulah chuan Rochhumzinga chuan min dah a “Ka lo luh pui dawn che mi?” a tih chuan ka lu ka lo thing ringawt kan in lam pan chuan ka phek hnak hnak a ka inchhuih leh khut thin chuan ka nuih te lam lam a ti za mahse kan in kawngkhar kan hawng chu ka nui ngam teuhlo ka nu chuan a tv en lai meuh kalsan in ka bulah chuan a rawn phei a “Lalrammuan zu i in e law?” a rawn tih chuan “Nu i aw ti zawi deuh rawh” ka lo ti damdiai a ” A ve khanglang che chuan zu i in a i zak miah na nge?” a rawn tihleh chuan “ka in lo reng reng sanitizer Nana in min tih buak khum alawm” tiin ka la tang ve hram hram a “Awi awmloh lutuk va inbual la mu nghal ang che naktuk ah ka vaw dawn che” tihpah chuan a tv en na lamah chuan a phei a dek pawh ti ngam tawhlo chuan ka room lamah chuan ka chho a ka intifai a ka mu nghal..

Ka muttui lai tak chuan ka nu chuan min rawn kai tho a tiang em em a zingah hian min la kai tho ngailo hrim hrim Umami pawh alo la tho lo “Chaw chhuang rawh” a ti nghut a kei nizana thil ti sual tih inhre reng chuan hnial ngamlo chuan chaw chu ka chhum a,Umami rawn thawh hnuah eirawng ka bawl zo vek tawh Umami pawn ka nu awm dan chu a mak a tih hmel ngang mai ka pa rawn thawh hnu deuh lawk ah chaw kan ei a,mumang nen a chaw chhum ka ni bawk a ka chaw chhum chu a rum ngang mai ka pa chuan “Khawi maw a lai nem kha min lo khawrh teh ka lo khel ang” a tih chuan rum deuh in ka melh a ka nu in min rawn melh chuan nuih tlawn in ka pa chu chaw ka khawrh nghal a,ka damchhung a chaw kan la ei hma ber tum ani hial ang,chaw kan ei kham chuan ka nu chuan hmun min tih fel tir vek a chumi hnuah thleng min sil tir leh a henu em em hi chu a…

Ka pa hna la kallo chanchin bu chhiar mek bulah chuan nizan a ka awmdan a sawi lai chuan misual tanin a tang turah ka in ruat deuh tawp “Bawhi zu chu a tui i ti a mi a?”ka pa in a tih chuan lu ka lo thing a “Anih tinge i insi?” a tih leh chuan ka ngawi reng a ka nu ve cheng lahhi lock up ah zankhat dah rawh lo ti ve chhen mai, lock up a riah ai chuan min vawhlum se ka duh daih zawk,ka pa chuan damthlup hian “Tun tum chu ka ngaidam ang che mahse i ti leh anihchuan i nu sawi ang kha ka thlen tir tak tak ang,i hria maw?” a tih leh chuan ka lu ka lo bu nghauh nghauh a….

Mood off leh pentawng bur chuan class chu ka lo kal a Rochhumzinga leh nimin a a strategies vawn sak tu kha an lo dun ka hmuh chuan mak ka ti ngei mai ka hmung lama bike lo tlan lam ka hawi chuan UGershom-a leh hmeichhia an thawhpui pa fanu ngei mai chu an rawn inphur a an inhmeh ngei mai UGershoma chuan min rawn melh zawk a mahse a reilo,anlo in ngaizawng tak tak aniang nge,kawp nih ka duhlk a keimah zawk hian ka then ngei ang,UGershoma bulah chuan ka va phei a “Innu thar chu a hmelthat hle mai,bialnu dang i nei ta sia keipawn ka lo zawng ve mai ang aw keini pahnih chu tiang hian kan tawp” tihpah chuan ka inhersan a ka sam ka then pah te chuan shampoo fak na te min ti hrechhuak zawk..

Ka thiante bulah chuan ka phei a nimin a Rochhumzinga bula kan hmuh nu kha Rose alo nia a fel khawp mai Rochhumzinga nen hian anni nghal phei chu ka hrelo,UGershoma chu ngaihtuahloh ka duh a mahse ka theilo ka ngei a mahse ka ngai tho min duat anga khanu a duat ve tur ka ngaihtuah phei chuan ka thinlung a thip vawng vawng mai….

Bialpa nei ve ta heklo chu Rochhumzingan Rose a thlah avangin Jeff an min thlah a,ka chhiat tehlul nen min star ve tu ania ka duh duh in ka ti kual thei,zanriah kan ei lai chuan ka pa chuan a thianpa fa te an puitling zia chu a sawi mawlh mawlh “Nang hi i kum phu te hian awm ve rawh?” ka nu chuan min en lah chuan a rawn ti a ka ning ahh “Ka kum phu a ka awm ten ka rai anga sin” ka tih chuan Umami a nui nasa ngang mahse ka nu erawh chuan min khawnthluk chak hmel takzet melh pawh ka melh rei ngamlo.

Zuals Khiangte

I wrote my imagination✨

Leave a Reply