You are currently viewing EUPHORIA
{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"addons":2,"transform":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

EUPHORIA

Spread the love

Chapter-1

-Zuãl’s Khiangte

Dawr chhung atang chuan chhuakin pawnlam chu ka en vat a,amah ngei ani mahse hmeichhe naupang amah ang zet mai a pawm saw tunge ni ta ang?chulam ngaihtuah hmannpawh ka nilo ka thil hmuh hi a tak nge a lem tih pawh ka la hrechiang theilo chu nia,ka lampan a lo kal chu ngawireng in ka lo en a min hrengai ang pawn a langlo,mahse ka zawn a thlen chuan a ding chat a..”I dam maw?”a rawn tih chuan ka pawmbeh mailo nan ka insum hram hram a,kum4 chuang hmuntin hmun tang a ka mi zawn tunah ka hmaah a ding a,ka la awi theilo chu anihhi.”Gershom” a rawn tih leh sep rual chuan harhchhuak thut in “Dam e,engtikah nge ilo haw?” ka lo ti vat a.”Nimin piahah khan” a ti a, a hmeichhe naupang pawm chuan “Momma chhuk” a lo tih ve chhen avang chuan a pawmna tang chuan a chhuk tir a,mak ti lutuk in ka en reng ringawt.”I fanu em ni?” ka tih chuan,nui sen sen hian “Aw ka fanu Emily anihhi” a rawn ti a ka nghing dawt nimai hian ka hria,sawitur reng hre tawhlo chuan an nufa chu ka melh tlawk tlawk a.”Fanu i nei hmeltha hle mai,a chhun hle mai che” ka tih chuan min nuih var var in lawmthu a sawi a,thil tihtur tul ka neih chhuanlam in ka kalsan a. Ka in ka thlen chuan ka room ah ka tlang nghal thuai a,whiskey chu la chhuak in no ah chuan ka thli chhuak a engmah pawlh lo chhuan kan tlak pawp a ka ner nghal suk.Ka lehkhabu dah lamah chuan phei in lehkhabu ka dahna atang chuan comics bu tereuhte chu ka la chhuak a,amah bawk kha ka hrechhuak leh ta,a kawm chu kan keu a ka hming leh a hming leh sticker chi hrang hrang a inbel nuai a he lehkhabu ti hlu tu pakhat ka ti thin.Vawiin a ka hmuh pawh khan a hma ang tho in ala hmeltha,kan hlimdun lai kha chuan a mipa chan zawng zawng kha a chang a, ka tihnat pauh leh mi hmangaih zual zel zawk emaw ka ti thin…..ka lo ngaihtuah lo lutuk leh ka lo namnul lutuk kha a awmloh hnuah erawh ka hmangaih ani tih ka hrechhuak a mahse ka tlai tawh.Kan sulhnu te chu ka ngaihtuahna ah a rawn thar a amah bawk khan ka ngaihtuahna a luah leh ta…Kum4 liam ta💨💨Ka hming chu Gershom Laltanpuia ani a,kum20 tlangval ni lai mek ka ni Mizorama College lian ve berah lut mek in 2nd Sem zirlai ka ni,ka pa hi Delhi a lirthei model lar tak Maruti Suzuki company neitu ani a Mizo ah chuan a awmthei pawl kan ni ti ila ka sawisuallo ang,tunah ka unaute leh ka nu te nen Delhi ah an awm mek a,keichu Mizoramah kan dawr motor zawrhna tho leh kan in enkawl pah in min awmtir a ,chawlh hmangin ka va zin leh zauh zauh thin tihloh chu ka kal ngai meuhlo Delhi ah hian kan pem na ala reilo a mahse kum1 ka va awm ve zuai khan a boruak ka zawh thlawtloh avangin Mizoram ah ka thlawk haw nal nal a tlawh zeuh bak ka peih meuhlo,Vairam ai chuan Mizoram hi a lo nuam nge nge anihhi,unau pahnih kan ni a a u zawk ka ni a nau mipa ka nei bawk ani zawng Mizoram a kan awmlai pawn lehkhazir in Delhi ah a awm char char a nuam a ti charh charh khawp mai.Ka phone nghawr dar dar ri chuan min ti harh a,ka phone kan en chu *Luruhringi* tih ngei mai a ka save chuan min lo call char char chu niin,ka pick ve mai bawk a…”Minlo hruai” a rawn ti nghal tawng a.”Khawiah chuan maw? Zan a rei tawh zia te hi i hrelo ami?” ka ti vin nghal khur khur a,ka muttui lai minlo ngai tho bawk nen ka mood a fuh chiam lo,ani lah a la nui ri hak hak zui.”Ala reiloh em hi dar11 bak ala nilo,apu tein ah ka leng a Apa in hruai i ngai a ngem a tih pawh Gershom an min rawn hruai dawn ka ti vek tawh mawh i fel em kha kum15 chuang ka star tawh vang tal che pawn lo kal tawh mawh mawh mawh” a rawn tih tak chiam ah chuan ka kal tur thu hrilh in kan inbiakna ka ti tawp,ka hoodie chu inthawlh sawk sawk in ka bike chahbi chu ka la a,garage atang ka bike la in ka inkhalh chhuak nghal a.Lydia Lalrammuani hi chuan min ti buai ve ngawt mai,a naupanlai atangin min atchilh tawh a tunthlengin min la atchilh chu nia ka naute nen an inkawm thin avangin kan inah alo leng thin a tunthlengin keimah vang in ala single char char keilah in nau ang bakin ka en thei der silo a,Apa police officer ani a an fa neih chhun a ni bawk,mahse an duatsual theilo,duatsual chu sawiloh apa a rum bawk nen chhungkaw chhehchhawl hi a ni ve berin ka hria an tirh kawi ber kha a ni ve tlat mahse duat hunah erawh an duat lutuk tho.Vengkhat a awm kan ni bawk nen kan inhmu ngun fu inhmu fuh mai mai pawh kan nilo amah hian nikhata vawikhat tal min hmuhloh chuan a awm thiamlo,kan awmpui Nu Rami hi inrinni leh pathianni a chawl thin a a chang phei chuan eirawng min bawlsak turin ka ti tawp zel a ani lah a lo phur em em zel a phur tak hian a bawl surh surh zel ka thlalak phei chu keimah ai a ngah tawh ania ka rinni…. ka pa leh a pa an lo inkawmngaih ve zel bawk nen Lydia in min atchilh tih hi hrelo pawh an awm manglo.Apu tein ka thlen chuan ka call a a rawn chhuah nghal tur thu a sawi chuan ka off nghal a,a ni pawh reiloteah a rawn chhuak nghal nui ver ver in min rawn pan a street light in a chhun bawk nen a hmeltha zet chu ka hmuhhmaihlo chiang khawp mai.”I hmeltha si,fel si,pa bawk si i lo kal peih ka ring miahlo nia min lo vahan hmangaih em ka lo thlang sual lo tawp che anihhi” tihpah chuan min rawn kuah chung chung a,namsawn hlek in “Haw i duh chuan chuang vat rawh” ka ti hluk a.”I thin a la chhe tel zui awi ka vahan duhtak che” tih pah chuan ka hnungah chuan a rawn chuang a,ka kawngah a rawn kuah nghal,ani hi ka bike a hmeichhia ka phurh tam ber anih ka ring phurhloh theihloh pawh anilo ka awmna hmun apiangah a awm hian ka hre thin….Ka zep lo ka ler a ka hmel leh pian in a lo zir bawk nen hmeichhia ah hian ka tla tlum ve viau mahse thlakhat kawp tling ka nei meuhlo Lydia-i lah hian ngaihzawng ka neih apiang hian min be duhlo a,chaw te a ei duhlo thul a buaithlak a nia a naupanlai atang a ka mi hriat chian a ni ve bawk nen chutia a awm chu nuam ka ti biklo a hei tunah pawh amah avangin ka single tlawng hi,Lydia lah hian min bialpa chei ringawt a min pawt phar dawr dawr anihhi.A harh a, ni ve phawng phawng ang kha ani mahse a rilru erawh a no viau thung a thinrim khat a a thinrim meuh chuan kei tak ngial pawh in ka be tawng zolo,a hmelhriat te bulah chuan a tawng duh ber an tih ang kha ani a a hmelhriat loh te bulah erawh ka neilo ang hmak in a ngawi leh ker zel,hmeichhe dang angin mi a rel ve zawt zawt ngailo a mi chanchin phei hi chu ngaihven lo tak ani kei tiamloh in Lydia hi chu mihring pakhat a ni ve chiang ani.An inzawn ka thlen chuan ka ding dat a,ani pawh a chhuk nghal tharh a kan veng tleirawl ah chuan a luck pawl leh a chhelo pawl ani mipa tu te pawh hian an duh ka ring mahse keimah ah a bur chawt a mipa dang pawn an beisei tha ngam meuhlo.”Zanah i len pawn leng rei tawh suh ang che” ka tih chuan nui var var hian “Pa ber thusawi te chu kan hnial ngam nang” a rawn ti a, a nghal tel bawk tih ka sawi hmaih in ka hria.”I nasa reuh sia e” a chala pen kerh chung chuan ka ti a “I fa ka la pai dawn” a chal tuai nauh nauh chung chuan a ti reuh a ka nui chhuak hawk ringawt,tawngkam mak pui pui hi a hre reuh a mahse min ti hlim tu ah a tha phian.”Va lut tawh rawh” ka tih chuan muttui ti sep in a inher a gate a a luh hma thleng chuan ka thlir a, chutah rawn inher leh phut in a rawn tlan phei a ka biangah rawn fawh zeuh pah hian “Muttui ka Thinlai” a rawn ti a,a tlan let nghal nal nal chu ka en reng ringawt,chutah a chetdan naupangchhia tak avang chuan chuan ka nui hawk a,henu tak hi chu aw ti vawng vawng pah chuan ka inlamah ka inkhalh haw a…

EUPHORIA

Chapter-2

-Zuãl’s Khiangte

Ka alarm ri bengcheng zet chuan ka mutui lai chu min ti harh a peihlo deuh in ka thuchhuak vat fitness ka ngaih pawimawh avangin zingtin ka tlan thin a ka peih chang chang in tlai lamah gym ah ka kal thin bawk ,intifai sawk sawk in adidas track suit dum chu ka ha a,ka inthlak zawh chuan ka phone leh earphone chu la in ka in ka chhuahsan nghal…Alo lang leh tep tawh ang 1..2..3 ti a ka chhiarlai chuan “UGershom min lo nghak” ka rin ang chiah ka inher chuan Luruhringi chuan minlo um ni ngei tur ani a lo tlan thet thet a te viau mahse amah tawkah hi chuan a inphutmawi tawk ve viau chuan ka hria.”Ka zing exer laknaah zel chuan min ti buailo la” ka bul alo thlen chuan ka lo ti a,huat a hnek in a la khi ver ver zui.”Aw chance kan neih theih ve na awmchhun ania,hrim hrim in he kawng hi i pa ta bik pawh a nilo a uikawm viau zel suh” a zawk zamah hian a “Min be buai suh ang che” tihpah chuan ka earphone chu ka vuah a ka tlansan nghal daih a,thui ve fe ka tlan hnu chuan kan inpawt fan a,ka hnung lam kan en chuan Lydia ka hmu tawh miahlo min hawsan ta anih ka ring ringawt.Haw lamah chuan muangchangin ka haw a ka tlan nasa bawk nen ka bek vel atang chuan ka thlan a rawn chhuak nasa ngei mai,chutia lungmuan tak ka kal lai chuan vawilehkhatah khawi atang nge a rawn chhuah pawh ka hrelo Lydia chu a rawn lang thut a “Barakhaih” a rawn tih chuan ka tlu dawr ringawt, chutia ka awm chu ala lawm em em zui a nui hak hak reuh a,ka thin a rim kher mai. “Lalrammuan mawl chin tawk hi hre rawh,vawiinah min rawn zar buai miah suh ang che ka hmu peih hrihlo che” tihpah chuan ka tlansan daih a UGershom a rawn tih lawng lawng pawh ka hrereng hawi let hauhlo in ka tlan a.Chumi ni chuan a inthlahrung ve deuh ani ngei ang nileng in ka hmulo a,keimah zawk hi ka awm thiamlo ka ni deuh hui in ka hria nidanga ka college bang minlo chang reng thintu ka hmulo chu engtin emaw tak hian ka awm,kan bang hma tho a tiin an School lam atangin haw turin ka inkhalh chhuak a.An School ka thlen dawn chuan in ralrin na awm hman leklo in ruah a rawn bo/bua hawk a,an school bul a waiting shed ah chuan ruah sur ban ka nghak reng ringawt,heta tang a ka lo haw kher kher chu inchhir tak ka ni,an la ban loh vang anih dawn hi kan college bulah minlo chan loh ka ti rilru nuah nuah a…Darkar chanve chutia ka thut hnu chuan an school atang chuan zirlai naupang anlo chhuak sap sap a,ka mit ka lo len vat min hmulo mahse pawi ka tilo mahse keichuan hmuh ruk ka duh……chutia ka mit ka lo len kual vel lai chuan an thianho chuan an rawn chhuak tham tham a a thian kawm te ho lah chu ka mi hriat chian te vek anni a an inkawm tawk viau ania ka rinni Ram ropui erawh an thlen hmel hlawm viau loh.A hawi ang he he reuh a vawilehkhatah a rawn hawi phut a ramhuai hmu ang mai in a mengphar awk a a mit a nuai nawk nawk a heta ka awm a ringlo a ni tih ka ring thiam nghal,chuta lehh a thiannu nen a an nihliap inzawnna atang chuan a rawn tlan phei a ala khi ang vur vur zui a,kawng en heklo vawilehkhatah a tlu bawkhup chawrh a a thianten an va hnaih nghal a alo tah khum vak ringawt,na a tih hmel pawh ka tilo a zak anih ka ring ka lamah chuan an lo kal phei pui a.”Min minnn hawsann ru UGershom ka lo inthlah tir mai ang” la tap pur chung chuan a ti a,a thiante pawn nui tho chungin min kalsan ringawt,ruah a bang tawh a kawng a kal te lah chuan min en hrek hrek a ka bula mi lah a tap ring si a berh bawk si ka thlem thiam der silo.”Tap tawhlo tehh,haw ang” ka ti hmuk a,chutah la tappur chung chuan “UGershom min duhloh phah vek em?” a rawn ti a,engtik lai mahin ka duh tih ka sawi tawp silo a…”Duhloh phahloh e tap tawh suh le” miin min en nasat em avang chuan ka ti ta tawp “Mahh mahse i bialnu pawh min nih tir duhlo” ti leh tah a uar zual sawt a, a vahan hahthlak mai mai tak a tluk vanga tap ah pawh ka ngai tawhlo ka hma a khatia a awm vangah ka ngai ta ber,mi lah chuan hmuhnawm thlir takin min la thlir zui,hawsan mai ania ka duh ni mahse a berh lei lui sia ka khawngaih ve deuh tho bawk sia.”Tap tawhlo la ka bialnu i ni dawnnia” engtiklaiin nge ka ka atang chutiang thu a chhuah pawh ka hrelo e a,a tap tawp hmak a “I ti tak tak tiraw?” la inhnit faih faih chung chuan a ti a ka lu ka lo bu ringawt a tah tawp na nih dawn chuan a nih nih ni tawh mai teh ang…”Haw tawh ang aw chu ka bialnu i nih dawn chu” ka tih chuan tahnuih hawk in a bu nghauh nghauh a,a tah tawp na tur ani tih hria ila nichin chin ah khan ka ti daih tawh ang mawle,berh luai chung chuan kan in phur haw a,ka hnung ami lah hi a biang leh lam leh lam a dawm ang mai a khi haw thaw ringawt.______Ka zanriah ei kham chu sofa ah thu in ka phone ka khawih mial mial a,ka nau message ka open chuan ka nui hawk ringawt.”U Lydia nen in inngaihzawng a mi? kan thian ho group ah a rawn tlangau nasa teh ania” tih hi alo ni a “Nia hei ka nihpui ve rawt anihh” tih chuan ka reply a.”U ,duh hle che mahse i nin ka ringlo duat deuh khan lo enkawl rawh ka thiannu kha” tih alo thawn chu ka reply tawh lo,call alo lut zui zat a Luruhringi hnen atangin…Hello ka tih hma in “UGershom keichu awmdan tur pawh ka hrelo ka taksa hi a tek sawk sawk in ka hria ka mumang a ang ka ti bawk sia mumang atan ka phal bawk silo,a hma ang khan ka zui reng ang che nge renglo ang che tih te ka ngaihtuah a ka buai lutuk” a rawn ti hlawk hlawk a “Min umzui zello la keiman ka lo pan ve tawh ang che,chuan in text reng tih te in biak reng tihte hi ka peih vak lo ania in text ai chuan in call ka duh zawk aw” ka tih chuan a yes rang teh asin,ka rin ai chuan a nuam dawn phian in ka hria.”Mahse UGershom nikhatah ka hmuhloh che chuan ka at hman ka hlau sia min rawn pan ngun deuh rawh aw” a tih chuan ka lo nui hawk a “Aw kan tum dawnnia” ka ti ringawt.”UGershom” a rawn tih chuan aw ka lo ti vat a “Kan in ngaizawng tawh sia min rawn rim dawn em?” a tih chuan ka nuichhuak hawk”Lehkha kha zir hrih zawk rawh” ka tih chuan “Min rim dawnlo maw?” a rawn ti ang he haw a.”Nakinah kan sawitha dawnnia lehkha chu han zir phawt la” ka tih chuan a zirtur thu sawiin kan inbiakna chu ka ti tawp a,mahni chuan ka nui leh suk suk zel miin min hmu selang chuan mi â emaw min ti hrim hrim ang.Sofa ah chuan thu mu in ML ka khel a,engtia rei nge ka khelh pawh ka hrelo doorbell a rik ral ral avang chuan ka phone kheuh mawlh mawlh pah chuan kawngkhar chu ka va hawng a ,pawn a ka mi hmuh vang chuan ka meng deuh awk ringawt darzat ka en vat a 8:30pm alo ri tawh.”Enge hetah i rawn tih?” ka tih chuan,nuisang chung hian “Min rawn rim i tum silo a keiman ka rawn rim dawn che” a tih anih chu,Kan Lydia Lalrammuani tak hi chu aw………Ka alarm ri bengcheng zet chuan ka mutui lai chu min ti harh a peihlo deuh in ka thuchhuak vat fitness ka ngaih pawimawh avangin zingtin ka tlan thin a ka peih chang chang in tlai lamah gym ah ka kal thin bawk ,intifai sawk sawk in adidas track suit dum chu ka ha a,ka inthlak zawh chuan ka phone leh earphone chu la in ka in ka chhuahsan nghal…Alo lang leh tep tawh ang 1..2..3 ti a ka chhiarlai chuan “UGershom min lo nghak” ka rin ang chiah ka inher chuan Luruhringi chuan minlo um ni ngei tur ani a lo tlan thet thet a te viau mahse amah tawkah hi chuan a inphutmawi tawk ve viau chuan ka hria.”Ka zing exer laknaah zel chuan min ti buailo la” ka bul alo thlen chuan ka lo ti a,huat a hnek in a la khi ver ver zui.”Aw chance kan neih theih ve na awmchhun ania,hrim hrim in he kawng hi i pa ta bik pawh a nilo a uikawm viau zel suh” a zawk zamah hian a “Min be buai suh ang che” tihpah chuan ka earphone chu ka vuah a ka tlansan nghal daih a,thui ve fe ka tlan hnu chuan kan inpawt fan a,ka hnung lam kan en chuan Lydia ka hmu tawh miahlo min hawsan ta anih ka ring ringawt.Haw lamah chuan muangchangin ka haw a ka tlan nasa bawk nen ka bek vel atang chuan ka thlan a rawn chhuak nasa ngei mai,chutia lungmuan tak ka kal lai chuan vawilehkhatah khawi atang nge a rawn chhuah pawh ka hrelo Lydia chu a rawn lang thut a “Barakhaih” a rawn tih chuan ka tlu dawr ringawt, chutia ka awm chu ala lawm em em zui a nui hak hak reuh a,ka thin a rim kher mai. “Lalrammuan mawl chin tawk hi hre rawh,vawiinah min rawn zar buai miah suh ang che ka hmu peih hrihlo che” tihpah chuan ka tlansan daih a UGershom a rawn tih lawng lawng pawh ka hrereng hawi let hauhlo in ka tlan a.Chumi ni chuan a inthlahrung ve deuh ani ngei ang nileng in ka hmulo a,keimah zawk hi ka awm thiamlo ka ni deuh hui in ka hria nidanga ka college bang minlo chang reng thintu ka hmulo chu engtin emaw tak hian ka awm,kan bang hma tho a tiin an School lam atangin haw turin ka inkhalh chhuak a.An School ka thlen dawn chuan in ralrin na awm hman leklo in ruah a rawn bo/bua hawk a,an school bul a waiting shed ah chuan ruah sur ban ka nghak reng ringawt,heta tang a ka lo haw kher kher chu inchhir tak ka ni,an la ban loh vang anih dawn hi kan college bulah minlo chan loh ka ti rilru nuah nuah a…Darkar chanve chutia ka thut hnu chuan an school atang chuan zirlai naupang anlo chhuak sap sap a,ka mit ka lo len vat min hmulo mahse pawi ka tilo mahse keichuan hmuh ruk ka duh……chutia ka mit ka lo len kual vel lai chuan an thianho chuan an rawn chhuak tham tham a a thian kawm te ho lah chu ka mi hriat chian te vek anni a an inkawm tawk viau ania ka rinni Ram ropui erawh an thlen hmel hlawm viau loh.A hawi ang he he reuh a vawilehkhatah a rawn hawi phut a ramhuai hmu ang mai in a mengphar awk a a mit a nuai nawk nawk a heta ka awm a ringlo a ni tih ka ring thiam nghal,chuta lehh a thiannu nen a an nihliap inzawnna atang chuan a rawn tlan phei a ala khi ang vur vur zui a,kawng en heklo vawilehkhatah a tlu bawkhup chawrh a a thianten an va hnaih nghal a alo tah khum vak ringawt,na a tih hmel pawh ka tilo a zak anih ka ring ka lamah chuan an lo kal phei pui a.”Min minnn hawsann ru UGershom ka lo inthlah tir mai ang” la tap pur chung chuan a ti a,a thiante pawn nui tho chungin min kalsan ringawt,ruah a bang tawh a kawng a kal te lah chuan min en hrek hrek a ka bula mi lah a tap ring si a berh bawk si ka thlem thiam der silo.”Tap tawhlo tehh,haw ang” ka ti hmuk a,chutah la tappur chung chuan “UGershom min duhloh phah vek em?” a rawn ti a,engtik lai mahin ka duh tih ka sawi tawp silo a…”Duhloh phahloh e tap tawh suh le” miin min en nasat em avang chuan ka ti ta tawp “Mahh mahse i bialnu pawh min nih tir duhlo” ti leh tah a uar zual sawt a, a vahan hahthlak mai mai tak a tluk vanga tap ah pawh ka ngai tawhlo ka hma a khatia a awm vangah ka ngai ta ber,mi lah chuan hmuhnawm thlir takin min la thlir zui,hawsan mai ania ka duh ni mahse a berh lei lui sia ka khawngaih ve deuh tho bawk sia.”Tap tawhlo la ka bialnu i ni dawnnia” engtiklaiin nge ka ka atang chutiang thu a chhuah pawh ka hrelo e a,a tap tawp hmak a “I ti tak tak tiraw?” la inhnit faih faih chung chuan a ti a ka lu ka lo bu ringawt a tah tawp na nih dawn chuan a nih nih ni tawh mai teh ang…”Haw tawh ang aw chu ka bialnu i nih dawn chu” ka tih chuan tahnuih hawk in a bu nghauh nghauh a,a tah tawp na tur ani tih hria ila nichin chin ah khan ka ti daih tawh ang mawle,berh luai chung chuan kan in phur haw a,ka hnung ami lah hi a biang leh lam leh lam a dawm ang mai a khi haw thaw ringawt.______Ka zanriah ei kham chu sofa ah thu in ka phone ka khawih mial mial a,ka nau message ka open chuan ka nui hawk ringawt.”U Lydia nen in inngaihzawng a mi? kan thian ho group ah a rawn tlangau nasa teh ania” tih hi alo ni a “Nia hei ka nihpui ve rawt anihh” tih chuan ka reply a.”U ,duh hle che mahse i nin ka ringlo duat deuh khan lo enkawl rawh ka thiannu kha” tih alo thawn chu ka reply tawh lo,call alo lut zui zat a Luruhringi hnen atangin…Hello ka tih hma in “UGershom keichu awmdan tur pawh ka hrelo ka taksa hi a tek sawk sawk in ka hria ka mumang a ang ka ti bawk sia mumang atan ka phal bawk silo,a hma ang khan ka zui reng ang che nge renglo ang che tih te ka ngaihtuah a ka buai lutuk” a rawn ti hlawk hlawk a “Min umzui zello la keiman ka lo pan ve tawh ang che,chuan in text reng tih te in biak reng tihte hi ka peih vak lo ania in text ai chuan in call ka duh zawk aw” ka tih chuan a yes rang teh asin,ka rin ai chuan a nuam dawn phian in ka hria.”Mahse UGershom nikhatah ka hmuhloh che chuan ka at hman ka hlau sia min rawn pan ngun deuh rawh aw” a tih chuan ka lo nui hawk a “Aw kan tum dawnnia” ka ti ringawt.”UGershom” a rawn tih chuan aw ka lo ti vat a “Kan in ngaizawng tawh sia min rawn rim dawn em?” a tih chuan ka nuichhuak hawk”Lehkha kha zir hrih zawk rawh” ka tih chuan “Min rim dawnlo maw?” a rawn ti ang he haw a.”Nakinah kan sawitha dawnnia lehkha chu han zir phawt la” ka tih chuan a zirtur thu sawiin kan inbiakna chu ka ti tawp a,mahni chuan ka nui leh suk suk zel miin min hmu selang chuan mi â emaw min ti hrim hrim ang.Sofa ah chuan thu mu in ML ka khel a,engtia rei nge ka khelh pawh ka hrelo doorbell a rik ral ral avang chuan ka phone kheuh mawlh mawlh pah chuan kawngkhar chu ka va hawng a ,pawn a ka mi hmuh vang chuan ka meng deuh awk ringawt darzat ka en vat a 8:30pm alo ri tawh.”Enge hetah i rawn tih?” ka tih chuan,nuisang chung hian “Min rawn rim i tum silo a keiman ka rawn rim dawn che” a tih anih chu,Kan Lydia Lalrammuani tak hi chu aw………Ka alarm ri bengcheng zet chuan ka mutui lai chu min ti harh a peihlo deuh in ka thuchhuak vat fitness ka ngaih pawimawh avangin zingtin ka tlan thin a ka peih chang chang in tlai lamah gym ah ka kal thin bawk ,intifai sawk sawk in adidas track suit dum chu ka ha a,ka inthlak zawh chuan ka phone leh earphone chu la in ka in ka chhuahsan nghal…Alo lang leh tep tawh ang 1..2..3 ti a ka chhiarlai chuan “UGershom min lo nghak” ka rin ang chiah ka inher chuan Luruhringi chuan minlo um ni ngei tur ani a lo tlan thet thet a te viau mahse amah tawkah hi chuan a inphutmawi tawk ve viau chuan ka hria.”Ka zing exer laknaah zel chuan min ti buailo la” ka bul alo thlen chuan ka lo ti a,huat a hnek in a la khi ver ver zui.”Aw chance kan neih theih ve na awmchhun ania,hrim hrim in he kawng hi i pa ta bik pawh a nilo a uikawm viau zel suh” a zawk zamah hian a “Min be buai suh ang che” tihpah chuan ka earphone chu ka vuah a ka tlansan nghal daih a,thui ve fe ka tlan hnu chuan kan inpawt fan a,ka hnung lam kan en chuan Lydia ka hmu tawh miahlo min hawsan ta anih ka ring ringawt.Haw lamah chuan muangchangin ka haw a ka tlan nasa bawk nen ka bek vel atang chuan ka thlan a rawn chhuak nasa ngei mai,chutia lungmuan tak ka kal lai chuan vawilehkhatah khawi atang nge a rawn chhuah pawh ka hrelo Lydia chu a rawn lang thut a “Barakhaih” a rawn tih chuan ka tlu dawr ringawt, chutia ka awm chu ala lawm em em zui a nui hak hak reuh a,ka thin a rim kher mai. “Lalrammuan mawl chin tawk hi hre rawh,vawiinah min rawn zar buai miah suh ang che ka hmu peih hrihlo che” tihpah chuan ka tlansan daih a UGershom a rawn tih lawng lawng pawh ka hrereng hawi let hauhlo in ka tlan a.Chumi ni chuan a inthlahrung ve deuh ani ngei ang nileng in ka hmulo a,keimah zawk hi ka awm thiamlo ka ni deuh hui in ka hria nidanga ka college bang minlo chang reng thintu ka hmulo chu engtin emaw tak hian ka awm,kan bang hma tho a tiin an School lam atangin haw turin ka inkhalh chhuak a.An School ka thlen dawn chuan in ralrin na awm hman leklo in ruah a rawn bo/bua hawk a,an school bul a waiting shed ah chuan ruah sur ban ka nghak reng ringawt,heta tang a ka lo haw kher kher chu inchhir tak ka ni,an la ban loh vang anih dawn hi kan college bulah minlo chan loh ka ti rilru nuah nuah a…Darkar chanve chutia ka thut hnu chuan an school atang chuan zirlai naupang anlo chhuak sap sap a,ka mit ka lo len vat min hmulo mahse pawi ka tilo mahse keichuan hmuh ruk ka duh……chutia ka mit ka lo len kual vel lai chuan an thianho chuan an rawn chhuak tham tham a a thian kawm te ho lah chu ka mi hriat chian te vek anni a an inkawm tawk viau ania ka rinni Ram ropui erawh an thlen hmel hlawm viau loh.A hawi ang he he reuh a vawilehkhatah a rawn hawi phut a ramhuai hmu ang mai in a mengphar awk a a mit a nuai nawk nawk a heta ka awm a ringlo a ni tih ka ring thiam nghal,chuta lehh a thiannu nen a an nihliap inzawnna atang chuan a rawn tlan phei a ala khi ang vur vur zui a,kawng en heklo vawilehkhatah a tlu bawkhup chawrh a a thianten an va hnaih nghal a alo tah khum vak ringawt,na a tih hmel pawh ka tilo a zak anih ka ring ka lamah chuan an lo kal phei pui a.”Min minnn hawsann ru UGershom ka lo inthlah tir mai ang” la tap pur chung chuan a ti a,a thiante pawn nui tho chungin min kalsan ringawt,ruah a bang tawh a kawng a kal te lah chuan min en hrek hrek a ka bula mi lah a tap ring si a berh bawk si ka thlem thiam der silo.”Tap tawhlo tehh,haw ang” ka ti hmuk a,chutah la tappur chung chuan “UGershom min duhloh phah vek em?” a rawn ti a,engtik lai mahin ka duh tih ka sawi tawp silo a…”Duhloh phahloh e tap tawh suh le” miin min en nasat em avang chuan ka ti ta tawp “Mahh mahse i bialnu pawh min nih tir duhlo” ti leh tah a uar zual sawt a, a vahan hahthlak mai mai tak a tluk vanga tap ah pawh ka ngai tawhlo ka hma a khatia a awm vangah ka ngai ta ber,mi lah chuan hmuhnawm thlir takin min la thlir zui,hawsan mai ania ka duh ni mahse a berh lei lui sia ka khawngaih ve deuh tho bawk sia.”Tap tawhlo la ka bialnu i ni dawnnia” engtiklaiin nge ka ka atang chutiang thu a chhuah pawh ka hrelo e a,a tap tawp hmak a “I ti tak tak tiraw?” la inhnit faih faih chung chuan a ti a ka lu ka lo bu ringawt a tah tawp na nih dawn chuan a nih nih ni tawh mai teh ang…”Haw tawh ang aw chu ka bialnu i nih dawn chu” ka tih chuan tahnuih hawk in a bu nghauh nghauh a,a tah tawp na tur ani tih hria ila nichin chin ah khan ka ti daih tawh ang mawle,berh luai chung chuan kan in phur haw a,ka hnung ami lah hi a biang leh lam leh lam a dawm ang mai a khi haw thaw ringawt.______Ka zanriah ei kham chu sofa ah thu in ka phone ka khawih mial mial a,ka nau message ka open chuan ka nui hawk ringawt.”U Lydia nen in inngaihzawng a mi? kan thian ho group ah a rawn tlangau nasa teh ania” tih hi alo ni a “Nia hei ka nihpui ve rawt anihh” tih chuan ka reply a.”U ,duh hle che mahse i nin ka ringlo duat deuh khan lo enkawl rawh ka thiannu kha” tih alo thawn chu ka reply tawh lo,call alo lut zui zat a Luruhringi hnen atangin…Hello ka tih hma in “UGershom keichu awmdan tur pawh ka hrelo ka taksa hi a tek sawk sawk in ka hria ka mumang a ang ka ti bawk sia mumang atan ka phal bawk silo,a hma ang khan ka zui reng ang che nge renglo ang che tih te ka ngaihtuah a ka buai lutuk” a rawn ti hlawk hlawk a “Min umzui zello la keiman ka lo pan ve tawh ang che,chuan in text reng tih te in biak reng tihte hi ka peih vak lo ania in text ai chuan in call ka duh zawk aw” ka tih chuan a yes rang teh asin,ka rin ai chuan a nuam dawn phian in ka hria.”Mahse UGershom nikhatah ka hmuhloh che chuan ka at hman ka hlau sia min rawn pan ngun deuh rawh aw” a tih chuan ka lo nui hawk a “Aw kan tum dawnnia” ka ti ringawt.”UGershom” a rawn tih chuan aw ka lo ti vat a “Kan in ngaizawng tawh sia min rawn rim dawn em?” a tih chuan ka nuichhuak hawk”Lehkha kha zir hrih zawk rawh” ka tih chuan “Min rim dawnlo maw?” a rawn ti ang he haw a.”Nakinah kan sawitha dawnnia lehkha chu han zir phawt la” ka tih chuan a zirtur thu sawiin kan inbiakna chu ka ti tawp a,mahni chuan ka nui leh suk suk zel miin min hmu selang chuan mi â emaw min ti hrim hrim ang.Sofa ah chuan thu mu in ML ka khel a,engtia rei nge ka khelh pawh ka hrelo doorbell a rik ral ral avang chuan ka phone kheuh mawlh mawlh pah chuan kawngkhar chu ka va hawng a ,pawn a ka mi hmuh vang chuan ka meng deuh awk ringawt darzat ka en vat a 8:30pm alo ri tawh.”Enge hetah i rawn tih?” ka tih chuan,nuisang chung hian “Min rawn rim i tum silo a keiman ka rawn rim dawn che” a tih anih chu,Kan Lydia Lalrammuani tak hi chu aw………

Zuals Khiangte

I wrote my imagination✨

Leave a Reply