You are currently viewing magnetic 5

magnetic 5

Spread the love

Sana in a ban vei a chawl lo ang bawk in,hun pawh hi eng emaw nek nek chhung in a lo liam ve zung zung mai.

kum thum hmalam a thil thleng te chu ka ngaihtuah a, za lo tak in ka nui hak. Ni e,kum thum lai a liam ve ta reng mai, tun ah chuan keipawh in college ka rap ve dawn der a nia,hun hi a kalchak khawp mai,kan chhungkua pawh a ngai te in kan la chengho vek a,maherawh chu khang kum thum chhung khan thil tam tak a danglam a, ka nu nen kan inkar a that viau lai in ka pa nen kan inkar erawh chuan hma a sawn lo a ,a hnungtawlh hek lo, ngai kan la awh a nih ber chu,Sawmzeli nen pawh a ngai te te in kan la in ngaihlo tluang zel a ni ber.

Van thiang kuk mai chu ka room balcony atang ka thlir vang vang a,khang hun kalta zawng chhung khan vawi khat mah min rawn be lo,ni e ka u kha,ka innghah na neihchhun ni a ka ngaih khan final exam kan neih zawh veleh ramdang ah lehkha zir tur in min awmbo san daih a nihkha,a kal kha ka phallo, mahse dang turin huaisen na ka neilo.

Ka lak ah a lungawi lo tih ka hria, a rilru tur pawh ka hriatthiampui, ka lak atang a inthiar fihlim chu ka dem hauh lo,mahse ka rilru tur hrethiam lo leh min ngaihtuahna nei miah lo ang mai a min kalbosan thei kha ka haw takzet ,ngai viau mah ila vawi khat mah min rawn biak tum lo tu chu biak tum na ka nei bik lo,mahse maw ka ngai takzet tih hi ka pha lo.

Ka nun dan tam tak a inthlak thleng a ,mi fel tak ti a sawitur lah ka ni hek lo,ka nu ngaihtuah viau lo phei ila chuan he in hi ka chhuahsan vang vang tawh hial ang,ka nu vang chauh a he in a la awm ve hi ka ni. Kum thum chhung khan rilru lam ah harsatna tam tak ka tawk a ,khatih hun lai khan ka u kha ka mamawh a,vawi tam a hming ka lam thin,mahse a ni chuan vawikhat te mah ka chanchin ngaihven tur pawn min rawn be ngailo..

Hun harsa tak ka paltlang a,kum khat chhung tal tawp kha chu ruihhlo nen ka nun a in chiahpiah a ka nun hahthlak leh thawveng lo tak kha tlanbosan ka chak thin,mahse ka nu diktak tawrh na kha ka hriatthiam pui a ,a fa neihchhun khatiang a ka awm kha a tuar thiamlo takzet, chu mi a vang chauh chuan ka nun a ka dai sual thil chu kalsan tum ka ni ,tun ah chuan hma ka sawn ve viau tawh in ka hre bawk .

Ka phone ri ka hriat chuan, ka ngaihtuah na atang harh zawk in ka room chhung ah chuan ka lut nghal a ,khum a ka phone dah chu a lo eng va va mai,ka phone ka lak chuan caller id ka en nghal thuai nui suk chung in phone chu ka pick a.

“Morning Bawihpui i tho nuam maw?” zang vah a tiin ka nui sang bawk.

Lehlam ah ve thung naupang harhvang tak mai chuan, “vawiin ka birthday a nia, apa nen min lenchhuah pui in tiam tawh kha aw,” a ti lang lang a ka nui hak mai.

“Tehreng mai  ka la hrereng a lawm,hmun nuam deuh ah kan kal dawn nia”,  ka tih chuan phur tih hriat tak hian a rak nghal chul a, ni e kum thum chhung khan bawihpuia pa nen hian kan inbe reng ,in ngaizawng chu kan ni hauh lo, mah erawh chu kan in haw lem lo tih chu tu ve ve pawn kan hailo, tun thleng a kan la in ngaihzawn loh chhan hi keipawn ka hre lo ..

Dawngzual chuan vawitam inngaihzawn a duh thu a sawi tawh a, mahse kei mah ah hian enge diklo awm ka hrelo tun thleng in inzawmna ka la siampui thei lo chu a nih hi.

“Khawi le,phone kha ka lo la leh tawh a nge” tih ri ka hriat chuan ka nui hak hak a,apa in phone laksak a tum a ni ngei ang an in ti rak nasa leh teng tung tawh viau.

“Hello Dawng,” tih ri ka hriat chuan ka nui seih a .

“Chuan vawiin chu” a ti nghal zat bawk.

“Chuan enge,min rawn hruai rawh” ka lo tih chuan a nui hak a  ,rei ve tawk tak  kan in biak hnu ah kan inbiak na chu kan ti tawp thei hram.

Chhuak tur a ka insiam mawlh mawlh lai in ka room kawngka an rawn kik kauh kauh a,”lo lut rawh’ tiin ka chhang thuai ,Sawmzeli chu a rawn lut a,

“I chhuak dawn a mi” a rawn tih chuan ka lo bu nghat ringawt.

“Vawiin ah ka  u a lo haw dawn tih i hria em?,” a tih chuan ka thil tih lai ka chawl dat,lu thing nak in ka insiam zawm leh malh malh.

“In inbe ngai miah lo tih hi ka awih thei lo” Sqwmzeli chuan a ti leh hap,ni e keipawh hian kan inbe ngai miah lo hi awih har ka ti .

“Tah chuan buaina i nei em ni?’ A lam a inher pah chuan ka ti hmuk a, Sawmzeli chu a nui sawng mai.

“Nei hran lo,mak ka ti deuh mai mai mawle,nuam deuh in aw,i bialpa pawh a lo thleng tawh chumi rawn hrilh tur che chuan ka lo kal” tiin a chhuak leh nghal, a chhuah hnu chuan keima hriat tham lek in,

“Bialpa” ka ti chhuak sep,ka chhungte hian Dawngzual hi ka bialpa ang riak ah an ngai tawh a, an be tha in bawihpuia pawh an duatpui viau..Sawmzeli takngial pawn bawihpuia chu a duat in,naupang a lo ngaina ve phian a ,chumi thil ah ro ro chuan Sawmzeli lak ah ka lawm ve khawp mai,thildang erawh sawikai lo mai ila.

Inhnuai ka chhuk chuan sofa ah Dawngzuala te pafa chuan min lo nghak reng tawh.

Sawmzeli leh bawihpuia chu an in inchhaih nui hawk hawk a ,Dawngzual an min hmuh ve leh nui suk in a thutna atang a ding hluai  a,

“I nalh hle mai” a bul ka thlen chuan kan pahnih hriattham lek in a lo ti sup, keipawh ka nui ve tawp ,”kan kal mai dawn em ni” ka tih chuan a bu nghat a.

“Bawihpui kan kal thei e” a ti nghal zat bawk.

“Bawihte,vawiin ah i u a rawn haw dawn kha rawn tlai suh aw,” kawngka ka pen chhuah hma chiah a ka nu thusawi vang chuan ka ding dat,ka nu leh pa hian ka u nen kan inbe ngailo tih hi an hrelo,hrilh hriat kher a tulna pawh ka hrelo ,”imm” tih ngawt a chhang in ka chhuak nghal daih.

Ka u a rawn haw dawn tih ka hriat vang nge ka awm a nuam thei meuh lo,ka huphurh rual in,hmuh ka chak em em lawi si ,a chang leh a rawn haw tur thu midang zawng a hrilh lai a kei chauh min hrilh lo chu ka ngei thar em em bawk,  “sual lutuk” ti a phun sep in ka lam pan a lo kal mek te lam chu ka hawi a, ice cream keng in Bawihpuia te pafa pawh ka bul an rawn thleng thuai.

“Ka hna lam ah buaina ka nei a,Bawihpuia hi in in lam ah i lo hruai haw lawk thei a ngem, ka rei chu ka ring lo na a,mahni chauh a naupang in a awm tir kha dik in ka hre bawk silo a,” in thlahrun hmel tak in Dawngzual chuan a ti a .

“A ho lutuk ,bawhpuia chuan kan in nuam a tia lawm,ti raw bawihpui” ti in bawhpuia chu ka en a ,a ni pawn a lu a lo bu ve nghauh nghauh,tichuan chaw hnu her hret ah  Dawgzuala chuan kan in lam ah bawihpuia nen chuan min va dah a,inchhung kan lut tur chu kawngka bul ah ka ding chawt,inchhung lam thawm ri dar dar vang chuan ka thinphu chu a phut dan tur pangai aia rang in a phu nghal dawt dawt bawk,zawimuang in ka pen lut a ,min hnungchhawn zawng a thu mipa chu tunge a nih tih ka hai mawlh lo .

“Bawihte i lo thleng tawh a ni maw,e bawihpuia pawh” ka nu in a tih tak ah chuan ka in thing harh zawk ,ka u tawnglai pawh a tawp chat mai.

“Dawngzual an hna lam ah buaina a nei a,ka lo hruai haw a nih hi” tiin an lo thut khawm na lam chu ka pan a , pangai tak ang a lan chu tum nasa tak ka ni ,vawikhat mah ka u chu ka melh lo,mahse a bul chiah a nula chhelo tak thu chu ka en chiang hle thung.

“Marem hei hi Dawngzeli a nih hi Remsanga nau chiah” ka nu chuan a lo ti nghal thuai,chu nu Maremi pawh chuan min lo nuih nghal sang mai ,bawihpuia chu ka malchung ah ka thut tir a, midang hmel a hmu chu a zum zuk ve deuh nge a ngawi kar mai,chutia in hmatawn a thu ta reng chu a in en loh theih loh.

Ka u chu ka va melh leh zeuh thin,ka va en a piang chuan a ni pawn  chiang  zet in min lo en ve kar reng zel a,ka awm a nuam thei miah lo lehnghal,bawihpuia chu a en uluk bik riau tih ka hre bawk .

“Remsang,haw tawh mai ka duh a rem chuan,kan in pawh ka la thleng silo a ” Maremi chuan ka  u bul ah chuan a ti a ,a tawng zawng a ka u ban a vawn na chu ka lo melh chat.

“Awle,ka va thlah ang che” tih pah a ka u in Maremi kut a vawn sak lai chuan engtin emaw ni tak a chhan hriat hauh siloh vang chuan ka thin zawn hi a na vawng vawng mai, Bawihpuia chu pawm in ka tho nalh a, “ka han in thlak a nge” tiin ka room lam ah ka chho nghal nal nal.

Room ka lut fel chiah tih ah Sawmzel in min rawn zui lut nghal a.

“U Maremi kha ka  u bialnu a nia, college an kal dun a,kar thar ah khian a pa birthday an lawm dawn a chumi vang chuan an rawn haw a nihkha”, a rawn ti zat zat a,ka zawt pawh ni tawp silo .

“Chu chu eng vang a ka hnen a rawn sawi nge i nih” a mit ah tak en chung in ka lo ti let ve salh ,a nui sak a ,”i la hriat loh tak in ka tia ka hrilh che” a dar chhin ak pah chuan a ti a ,ka rilru na vawng vawng mai chu tih reh dan ka hrelo, engvang in nge kei chauh hi ka  u chungchang hrelo tu ka nih bik, heti khawp hian em ni a ni hian min lo huat ni.

“Min hrilh tawh bawk a min lo va chhuahsan mai ta che,i hmuh ang hian inthlak ka duh,” tiin kawngka lam ah chuan ka thle bak a .

“I hnaih a mi te hi an hla zel a nih hi,mi hnuaihnung” ti a ner zui sawk in room atang chuan a chhuak a,chhanlet ve hrep chak viau mah ila,a mitmu tliang han a min lo melh ve kiau tu a vang chuan ka insum hram hram a ni .

Zanriah ei zawh ah bawihpuia chu a pa in a rawn hruai a,keimah nin ‘zanriah ei ve nghal law law rawh se’ kan tih tlat vang a rawn hruai har a ni,ka u pawh tlai lam a Maremi a thlah kha tun thleng in a lo la haw lo,ka nu sawi dan in Maremi te in ah chaw a ei nghal ni awm tak a ni,a rawn haw zan a kan in a chaw a eilo chu ka pa ngaihdan pawh a nih hmel tehchiam loh,engmah erawh a sawi hran lo thung .

Bawihpuia te pafa ka thlah zo chu pawn a thutna kan dah ah chuan ka thu a,earphone in hla ka ngaithla mai mai,mit chhing vang vang chung a hla ka ngaihthlak lai chuan,

“Ti nge pawn ah i awm a?” ti tu avang chuan ka mit chu ka meng a,hla ka ngaithla ringlo bawk a a tawng chu hrechiang tak ka ni ,muangchang in ka earphone vuah lai chu ka la thla a ,ka bul ah ka u chu a lo ding reng ,melh zawk  in ka tho nalh a ,inchhung luh mai ka tum chu a thusawi avang chuan ka ding leh dat .

“I danglam tawh hle mai” a rawn tih nawn leh sup chuan ,a lam hawi a inher in ka nui lui sak a.

“Mihring kan nih chhung chuan a ngai reng in a nun theih hleihnem,” dar chhin ak pah a ka tih chuan, a mithmul ti chuar tap chung a min en in ,” i lo puitling ve tawh a nih dawn hi” a ti leh sup ,a thusawi engkim chuan ka tah an tichhuak ,tun a kan awmdan hi unau pawh kan ang tawh lo mihrang daih inbia kan ang .

“Rinchhan tur neih loh chin ah chuan puitlin lam kawng zawh hi a lo harsa lo khawp mai” nui hak chung a ka tih chuan inthiam lo hmel a pu in ka hria.

“Enteh princess,” 

“Ka lawmpui a che mo fel tak ka neih ngei ka beisei a nia” tiin a tawng tum leh chu ka lo pawtchat thuai a,in thiamloh na awka emaw,insawifiahna tih ang kha ka ngaithla duh lo,chutah thaw hak in a nui suk a .

“I danglam tawh tak tak a nih hi” a ti leh sup,ka chhang lo,  a ni  pawn thudang a sawi zawm tawh bik lo.

“Sawitur i neih tawh loh chuan ka luhsan ang che” tiin ka luhsan daih ,min enzui reng tih ka tukhum za mer mer atang chuan ka hrethei.,ka room ka lut chiah chu ka thaw hawk thei nia,a bul ah khan ka lo insar mar nasa hman viau a ni ngei mai.

Ka nun  a hahdam ve dawn ta emaw ka ti a,mahse tun ah hi chuan hahdam na lam chu hla tak a thehbo ang vang vang a ni leh tawh in ka hria,ka thawk a ipik takzet, a chhan erawh chiang tak a sawitur ka hre chuang bawk silo.

Ni e,a ni chuan ngaihzawng a nei tawh,ka lak a a rilru puthmang te pawh a danglam ve tawh mahna,lawm tur ka ni,mahse tinge ka lak a a rilru put hmang te danglam tawh tur ang a ka ngaihtuah hian ka chhungril hi a nat em em ni,ka awm zawn chu chum dat dat in,

“Hun harsa ber i tawh lai a kalsan tu che,i innghah na awm chhun a ni tih in hre reng chung a nangmah chauh a harsatna paltlang tur a hnutchhiah tu che a nihkha,a ni vang khan helai hi tina duh reng reng suh,a lo let hma a i nun dan ang khan nung reng rawh, ” tiin keimah leh keimah chu ka in fuih mawlh mawlh.

Zing nichhuak in ka hmai ah tak a rawn chhun avang chuan ner nang nang in ka tho chhuak ve hram, colege kan la tan chiah loh avangin  hun awl ka neih chuan ka nu nen hun hmandun tam ka duh avangin nitin deuh thaw ka chhuak thin,a chang in Sen in min zui ve zeuh zeuh bawk .

“Bawihte vawiin pawh i nu i hmu leh dawn em?” ka nu in a tih chuan bu nghat in fridge ka hawng a, tui bottle la chhuak in ka in nghal khawlh khawlh.

“Vawiin chu ka lo haw tlai maithei zanriah ei nghal ka tum deuh a” ka tih chuan ka nu a lo bu nghat a.

“Duh aiin i nu in lam ah i kal tam mah mah lo maw,” ka pa chuan choka lam a lo kal pah chuan a ti a,ka chhang lo .

“Mi ngaihdan tur pawh dawn ve tur,i nu in lam a i tam lutuk chuan mi in kan chhungkua ah boruak thalo a awm emaw an ti ang tih pawh a hlauhawm” a ti leh dap dap a.

“Boruak that lai kan nei em ni” ka lo ti zauh ,ka pa chuan min rawn melh nghal hraw mai, “han zilh che ila,a nilo zawng hian i la kawi ziah mai” ti deuh hluk in chair a pawlh tawlh a ,chair a thut pah a “tun atang chuan kar khat ah vawi hnih bak hmu tawh lo la a tha ang,” a ti leh chuan ka tah a tichhuak nghal tun thei .

“Kar leh atang college kan tan tawh dawn ,hmu duh pawh ni ila ka hmu reng thei tawh dawn lo,chuvang chuan college tan hma chu nitin ka hmu dawn, zanin pawh ka riak nghal ang” ka lo ti hmak,ka nu a ngaihmawh deuh tlat na hian ka rilru a ti na ,chuvang a nia ka tum loh deuh a ka chhan ni,riah tum sa pawh ka nilo ka pa runluih ka chak ve hrim hrim.

“Riah a tul kher lo e,in lam ah engmah pawh i ti hman ngai lo”, chair a thut pah in Sawmzeli chuan a ti a,khawi lai atang khan nge kan tawng a lo hriat leh hman tawh ni ,in rawlh chikimi a nih hi,a ni pawn inlam ah engmah a ti ngai der silo,nileng in ka nu inlam ah tal mah ila ka haw veleh ka nu hi ka pui leh nghal char char zawk thin.

“Lo buai suh” ti nghat in bottle chu fridge ah ka dah a ,sitting room lam ah ka phei nghal daih,he in chhung ah hian hahdam tak in thawk ka la thei mawlh lo chu a ni,  sofa ah thu in news paper chu ka chhiar a,ka chhiar ti ila ka thlek kual a ni mah zawk, ka ngaihven zawng chi pakhat mah inziak a awm lo.

“Aw vawiin te chu hahdam nan hman ka duh alawm,nangmah in kal mai la,” ti lung lung tu chu ka  u a ni,inchung chhoh na step chu ka melh zeuh a phone a hmang tih ka hmu thei,Maremi a bia a nih ngei pawh ka ring ,”aw a nih ka lo lam ang che insiam la” a ti leh hluk a,min hmu miah lo ang mai in choka lam ah a kaltlang nghal daih bawk.

Choka lam a an rik tak nak nak ah chuan ka thaw chhuak  halh, ka lo in sangmar leh viau tawh a nih hmel. Tho vut in ka room lam ka pan nghal a,in siam nghal sawk sawk in ka in ak chhuak lehnghal .

“Nu ka kal a nia aw” tiin ka nu chu ka au a, “aw i va hmanhmawh ve,chaw pawh kan la ei loh hi” ka nu in a lo ti veleh ,”sawtah ka ei mai ang” ka tih chuan ka nu chu a phun deuh hlak, sofa a ka u lo thu pawh chu en duhlo in pawn ah ka chhuak tlang nghal daih, taxi la in ka nu inlam ka pan nghal nal nal,eng vang a hetia awm ta nge ka nih pawh ka hrethiam tawh lo,ka hriat awm chhun chu Maremi hi ka thik a ni,mahse engvang a thik nge ka nih ka hre chuang lo,ka awm zawn rawn tawt up up chuan ka thawk a ti sak vek thei, seat hnung chu tauh deuh chawrh in ka chhing zui vang vang.

“Hahdam rawh Dawngzel” ti sep sep in thawk ka la ham ham bawk,ka awm zawn tawt lutuk pawh a zia huai huai in ka hria.

Ka nu in ka thlen chuan a chawhmeh zawrh tur vel a lo dah fel mek a, ka pui nghal char char,chaw kan eikham hnu ah bazar lun lai deuh deuh ah chung chawhmeh ho zuar tur chuan kan inzui chhuak leh,hei hi ka nu nitin hna a ni a , nitin deuh thaw in ka pui thin,hetia kawngsir a chawhmeh  zawrh hi ka zak lo a ka nu nen kan awmdun theih  avang in nuam ka ti  em em zawk, ka nu hi kawngsir a chawhmeh zuar mai mai mah ni sela ka zahpui lo a,sawrkar hna  tha tak tak thawk chung a ei ru teuh teuh thin te ai in ,thianghlim tak a sum a la lut hi ka ngaisang in ka zah em em zawk.

Kan dan ngai te a chawhmeh kan zawrh lai chuan kawngpui leh lam a mi pahnih inkai rial a kal te chuan ka mit an la fuh tlat,in ngaih hmel tak a an nui hmel te chuan ka awm zawn hi a ti na vawng vawng thei ,an kalliam thleng chuan ka enzui reng.

“Enteh i thil man hi nichin atang tawh khan ka zawt tawh che a” ti tu a vang chuan a harh deuh zawk ,engtik lai in nge ka kut ka lo hum  ruh vak pawh ka hrelo, “maw..ah ih sawmnga man a nih kha ” ka ti bah nghal nawk,ka hma a mi chu a ner nang  a, “pakhat kha min lo pack sak ta che” a tih chuan polithyne la in ka pack sak nghal thuai,ka awm chu a nuan thei tawh meuh lo,ka tah te hi a chhuak tun thei nia mawle.

“Nu ka lo va haw hmasa mai ang aw” in thlahrung ang reng tak in ka nu bul ah chuan ka ti a , “tinge i damlo em ni” min ngaihtuah zet in a lo ti nghal vat ,”aih chutiang a nilo,vawiin chu ka chau ve deuh mai a nia” ka lo ti
thung,diktak chuan ka u te pahnih vang khan ka nguai nghal vek .

ka nu in lam ah ka lo va haw hmasa a,rawng ka lo bawl thlap bawk,rei tak chhung ka inngaihtuah a ka awmdan chu ka hrethiam tawh,ni e ka u hi ka duh a ni,engtin nge chu chu a nih theih zawk a ni chu ka u a ni si a,ka rilru a buai takzet .

“Dawngzel khatiang rilru kha pu suh ,a ni chuan mal tak in a kalsan che tun ah chuan kawppui tha tak a nei tawh a theihnghilh tawh che” tiin ka infuih a, mahse ka mittui lo chhuak tur chu ka dang zo chuang lo, tinge ka nun ah a vawikhat nan duh ka nei ve a mahse kawng a thim em em bawk si ka hah hluah hluah a ni .

Ka sawilawk ang in ka nu in ah zan chu riah ka tum a,in lam a haw kha ka peih rih lo ka u hmel ka hmu duh rih lo bawk,a hmel ka hmuh chuan thik na leh huatna a ka khah leh thuai ka rin vang a ni pakhat,ka nu hmuh ah chuan pangai thei ang ber in ka lang lui hram hram ,tun a ka awmdan hi chu  lemchang ang mai a ni ,tv a inlan kher lo pawh hian actress chu a lo nih theih a nih hi,mahse he ka role chanlai mek hian ka thawk a ti pik hluah hluah thung.

ka nu nen tv en in kan ti ti dun melh melh a,ka nu kiang ah hi chuan ka thla a muang thin,chutih lai chuan ka phone chu a rawn ri a ,ka en nak chuan ka thinphu a rang nghal zawih zawih thei,engvang in nge ka u hian min rawn phone.

Call chu chhanglo in ka reject a ,ka aktha nghal daih, mahse reilote ah a rawn ri leh a thaw hak in ka la ta nge nge .

“Khawnge i awm?” ka lak veleh chuan a rawn ti nghal ,”ka nu in ah” tiin tha tak in ka lo chhang ve mai ,

“I va awm rei ve rawn haw nghal rawh” a rawn ti a nih chu,a thinrim ringawt emaw ni lehnghal ” ka riak nghal dawn” ka tih chuan ,,

“A tullo” bung vut hian a ti nghal thuai a nihchu,ka phone chu hmalam ah keng in ka en vung vung,e nge a hriat a hepa hian “enge i hriat a” ka ti deuh hlar, ” riah a tullo ka tih chuan riak lo la a ni mai” a rawn ti leh nghut nghut a nih chu,hepa hian a thuhnuai a awm ang ah min ngai a maw ni,zaklo reuh lutuk.

“I thu lo” ti ngat in phone chu ka hmet tawp hmak ,ka nu chuan min lo en reng tih ka hre nghal thuai bawk .

“Ka u a nia” ka ti nghal halh ” a rawn haw i ti tak maw kha,nang pawh tun ang zan ah chuan riah chhuahsan loh tur che a nia,in inhmu khat si a ngaih te pawh a ngai ve ang che” a tih chuan,

“Min ngai teuh lo e mai a ” ka rilru in ka lo ti,Maremi a nei a keite chu a tan engmah ka ni tawh lo,min rawn phone nawn tawh miah loh dan ah ka ngaihdan chu a dik thawkhat viau in ka hria,mahse ka phone chu ka tuailet ka tuailet tho, min rawn phone leh ka beisei te pawh a ni mahna. Darkar chanve dawn lai ka nu nen tv kan en leh hnu chuan mut tum in ka room, ti ila ka nu nen kan room intawm  ni mah zawk ah chuan luh ka tum a ,ka phone ri avang chuan ka phu deuh zawk thei.

“Aw enge ni leh tawh” ka ti nghal hlar.

“Pawn ah ka awm rawn chhuak rawh” ka u in a tih chuan ka meng phawk nghal vak,engtin nge tun ang ah te a rawn kal ,”i mawl a mi haw leh rawh,ka riak dawn ka tih mawlh mawlh kha” ka nu hriat hlau deuh bawk si tawng ring ngam lo chuan ka ti chang deuh rat a.

  “Rawn chhuak la a ni mai” lehlam a mi lah chuan a ti nghut mai bawk si, a va han hahthlak thin tak “i a tawh a nih kha ” ka ti chhuak halh ringawt.

“I rawn chhuak dawn lo maw” a tih chuan “dawn lo” ka lo ti ve hmak,a thu thu a awm tur ka nilo ve chiang e mai .

“tha lawm” tih leh line cut chu a rual a,kawngka in kik thawm in a zui nghal zat  “tunge va hawnsak ta che” ka nu chuan a lo ti nghal a, “tu mah an nilo ang,zan a rei tawh si a ho emai” ka lo ti daih,rawn lut lo se ka duh .

“Aw tehtlat a,tun ang hun a kawngka rawn kik te chu a pawimawh pawh a ni thei a ” ka nu chuan a lo ti leh, chumi rual chuan a man kawngka hawn tum chuan thawh a rual nghal a.

kawngka kalh na hawn a tum chiah chuan “nu hawng suh!!” Ka lo ti nghal vak ,mak min tih hmel deuh in ka nu chuan min en haw a ,”e nge maw i hriat reuh le” a tih chuan ka sawitur hre leh si lo chuan ,

“Ih englo a nia,tun ang zanrei a mi in kik te chu misual pawh an lo ni thei a” ti in ka nu chu kawngka hawng lo tur chuan ka hrilh a ,”misual chu an nilo ang hlauthawng suh” tih leh kawngka hawn chu a rual nghal a,ka lo ner nghal nang mai.

“E,Remsang nang maw,lo lut rawh” ka nu chuan a ti nghal hluai a, “i nau hian misual ,mi kawngka kik  emaw a ti che a,hawnglo tur in min lo ti char char a ” nui hawk hawk pah in ka nu chuan a ti leh a,kan boruak hre velo ka nu chu a hlim hmel hle,ka u chuan min rawn melh zawk a,misual nilo in a mah a ni tih ka hriat vanga hawnglo tur a ti ka ni tih a hrethiam nghal vek ang ,ka hmui ti  pawrh zeuh in sofa ah ka thu nghal daih.

“Tun ang zan ah te e nge i rawh tih a ?” tiin ka nu chuan ka  uchu a bia a, “Dawngzeli hi rawn hruai ka tum deuh a” ka u pawn a lo ti tha ve mai,ka riak dawn ka ti mawlh mawlh a, hepa hi e nge maw a hriat tak tak  reuh ni .

“Bawihte i chhungte heta  i riah tur thu i hrilh lo em ni” tiin ka nu chuan zawhna mitmeng nen min rawn en nghal ,”hrilh e,ka sawi lai khan ka u hi a awm velo a” ka lo ti vat,rum deuh in ka u chu ka melh pah bawk ,a ni lah chu a nui suk duh chauh lehnghal,a lather jaket hak lah chu in hmeh tak a ni, a tilang pa hliah hliah ni mai in ka hria,nilo tinge ka danglam chak em em a kei hi ngaihtuah loh tur pui pui ka ngaihtuah chu le,in thing harh thuai in.

“Hetah ka riak dawn a,nang chu haw leh mai rawh” ka tih lai mek chuan kawl a rawn phe zawr zawr a ,ruah a sur chu a ni nghal der,nachin a tang khan sur chak in a dur khuih khuih tawh reng a ni.

“A sur kha ka ring reng a ni,a sur tam em em lehnghal ,Remsang riak ve mai ta che tun a i haw chuan ruah hian a nan huh vek ang che,naktuk zing ah i nau nen in haw mai dawn nia” ka nu in a tih chuan tullo hi ka va han ti tak.

Ka u sin tur rizai chu room atang pawmchhuak in thuthleng ah chuan ka dah a .

“Hei bak sin tur a awm lo” ti in room a luh leh mai ka tum chu.

“Min la haw reng em ni” a tih sup vang chuan ka ding dat , hawilet chuang lo in ka nui deuh hak a.

“Engtiklai pawn” ka ti sap ,thawchhuak halh ri ka hriat rual chuan ka lam pan a ke pen ri ka hre nghal zat, rang deuh a room a luh ka tum chu  a lam ah min pawtlet dawrh in a hnungzawng chuan min kuah bet nghal hlu hlu,ka dar ah a khabe rawn nghat in ,

“Ka tihpalh” a ti deuh sup bawk,engkim hi tihpalh tih hian siamtha thei se ka ti ngawt mai,mahse ‘tihpalh’ tih ringawt avang hian ka lo natna tawh zawng zawng kha a reh phah dawn lo .

“Tihpalh tih a ngailo thleng tur chu a thleng vek tawh,mu tawh rawh,” ti hmak in min kuah na atang in lakhran tum a ka tal deuh nak chu min kuah nghet sauh. Ka nu lo chhuah thut ka hlau bawk si chu ka mangang lek lek tawh, “min thlah teh ka nu a lo chhuak a nge” tawng ring ngam lutuk silo sehchilh deuh nak chuan ka ti a ,a ni lah chuan a lu a lo thing nghut mai bawk si ka thaw hawk ringawt .

“Kum thum kalta khan i nau ang a min en loh thu i sawi tiraw” ka tih chuan min chhanglo ,ka mit chu chhing sawk in “a nih chuan kan pahnih hian in mihran zawk mai ang,i nau ka ni thei lo a nih chuan ka u i ni thei biklo hmelhriat loh ang in kan awm tawh dawn nia,” ka tih chuan zawimuang in  min kuah na a thlahthawl riai riai,chu chu remchang ah la  in ka lo in la hrang nghal vat thung.

“I uang tiraw” awih lo tak a a tih chuan lu ka lo thing mat mat ,tun ah hian ka in sangmar viau bawk ka tan he thu hi sawi awlsam tak a ni bik lo,mahse a ni chuan ngaihzawng a nei a bak ah remloh na tam tak a awm miau a,kei tal in aw ka pawh loh hi kan pahnih tan a tha zawk .

“Engtik ah mah kan in mihran thei dawn lo tih i hria” ka mit ah tak en in chang deuh fak chuan a ti a, ka thaw chhuak hak ka mittui a tlak mai loh nan ka hmui hnuai ka pet fan fan bawk.

“Kum thim,kum thum a liam tawh i tan ka lo let a sin,kum thum chhung khan min ngaihtuah ngai miah lo em ni?” Rilru nat hmel lutuk a a tih chuan ka taksa chhung hi a na zawk zawk thei in ka hria,kum thum chhung a min ngaihtuah miah lo tu chu a mah zawk hi a ni reng si a ,za lo tak a nui chhuak hak in ,

“Ngaihtuah ngai in i awm em ni,i nun ah khan i hlim viau lo em ni,mal tak in min kalsan a,vawikhat pawh min rawn bia em,teuh lo,min rawn be lo,i rawn haw dawn tih pawh a hre hnuhnung ber ka ni ,chupawh Sawmzeli min hrih vang chauh a hria ka ni,chuan i rawn haw a hah..engtin nge khatiang kha i sawi ngam zawk i rawn haw a enge i rawn hawn tel hi,ka tan i rawn haw i ti maw nilo,ka tan a nilo i bialnu pa birthday vang a ni lawm ni” ka ti ta tuarh ,ka insum thei tawh ngang lo,ka mittui ka lo dan ve tang tang pawh an rawn hnam nghal tiam tiam,a ni chu a ngawi reng a min en tlawk tlawk ringawt,engtin nge tun pawh ah dawt min la hrilh ngam zawk .

“E nge ni vak vak a in rawl a va ring ve” room atang ka nu in a rawn tih chuan ka mittui tla pur chu hru zauh in “engmah nilo nu,in lam atang ka u hi an lo phone a buaina a awm a niang haw tur in an tia” a mit a en reng chung chuan ka ti a, a ni erawh chuan ngawireng in min la en reng,a tawng miah loh avang pawh chuan ka thinrim em em ringawt.

“Aw tun ang hun ah,a va buaithlak awm ve” ka nu chuan a ti bal bal a, a rawn thawh chhuah lem loh vang chuan ka thaw huai thei “princess” ka  u chuan a ti zawi  ruih a .

“Kal phawt rawh ,tun ah chuan ka hmu duh rih lo che” ka ti hmak,ngawireng in thuthleng a a lather jaket chu a la a ,kawngka ah chuan a chhuak ve mai bawk,bike thawm ka hriat chuan ka tah a chhuak ut ut thei,tun ang ruahsur nasa ah engtin nge chhuak tur in ka tih theih zawk .

“Nu,ka  u kha ka zui ve nghal mai ang buaina liantham te a nih tak in” tiin pawn lam a tlanchhuah chu ka rual ve nghal . Ka nu rawn au zui lawng lawng pawh enge a sawi ka hre hman tawh lo,ka u ka ngaihtuah luat ah nihliap kenchhuah nachang pawh ka hrelo, ruah lah chu a sur tam bawk si a minute tam lo ah ka huh zawr nghal vek ,kawngpui ah chuan ka kal zel a, ka huh vek bawk nen vawt tih vangin ka khur beuh beuh tawh, zanrei lam a nih avang in vei vak an khat pharh tawh bawk si a ,kawngpui reh lutuk a mahni a kal chu ka hlau lek lek a ni .

Ka mittui a tla par a,engvang a atthlak tak a che ta mai nge ka nih pawh ka in hre lo,keimah ngei in chhuak tur in ka hrilh a ,rei a rial hma in ka umzui leh chu a ni si a,chutia mahni a ka kal lai chuan kawngpui sir leh lam a tawng ri bual bual thawm ka  hriat vang chuan ka kal chak sauh, an tawng dan ah zu rui an ni ngei ang.

,”Hey nangkha” zu rui aw tih hriat lutuk in a rawn tih phei chuan ka phu dawrh theih ,ka lam an rawn pan tih ka hriat veleh vawt pawh sawi theilo in chak zet in ka hma zawn ah chuan ka tlan a,hlau hlawp a tlan ka ni bawk a zu rui mai mai chuan min umpha bik lo,ka hah lutuk chu ka khup dawm meuh a ding in ka thaw deuh hlawi hlawi ,ka dinhmun ka inkhawngaih lutuk chu ka tah a chhuak tun tawh,ka hnunglam chu ka hawilet a min um zui peih tawh lo a ni chek ang chu tumah ka hmu tawh lo ka thaw huai thei.

“Vanlaldawngzel i a lutuk,a kal tawh chuan umzui kha a ngai hleinem enge i hriat a i mawl em em” tichhuak tiau in keimah leh keimah chu ka inhau mawlh mawlh, ka dinna hmun ah chuan thu hniam kun chung chuan ka tap nghal char char .

chhuak tak a ka tah mek lai chuan tu emaw hian hnunglam atang min rawn kuah thut a ,ka rak nghal that ,”shhh!! A tha vek,keimah ka ni” tih ri ka hriat chuan ka thaw huai thei mahse ka tah chu a hma ai in a chhuak emaw tih tur in aw rawl chhuah meuh in ka tap nghal hawk hawk, tunge tun ah hian ka bul ah awm tih ka hriat chian em vang a ni.

Ka hma lam ah rawn kal in ka zawn ah chuan a rawn thu hniam a  ,”ka tihpalh,ka lo kir leh khan i haw thu i nu in min lo hrilh a ka rawn zawn hmuh vat loh che avang in min ngaidam rawh,” inthiamloh hmel zet chuan a ti a, keilah ka lo tap uar sauh thung ,chutah a awm ah chuan min kuah bei in ka hnung ah a chul zui hauh hauh a.

“Ka awm tawh a lawm,hlauh tur eng mah a awm tawh lo” a ti sep sep bawk.

“i sual lutuk Zoremreng ,i sual lutuk” tiin ka la tap hliam hliam,duat tak in min kuah a,la tap nasa viau mah ila ka him tawh  tih ka hriat na chuan min ti hahdam em em thung. Reife kan awmdan ngai a kan awm hnu ah kan bul lawk a waiting shed ah chuan kan thu a vawt ka tih vang in ka khur deuh beuh beuh reng, “tinge min umzui a?”  a tih sup chuan tlawm hi ka va in ti tak .

“Ka umzui lo che” ti ve bawk mah ila a awihloh zia ka hmu thiam ve vek.

“Min duh tih hi engtik ah nge i pawm ve dawn” a rawn tih tak ah chuan ka  u chu ka en haw, a ni pawn min rawn en ve chiah,kan mit a intawng chat mai ,thuk zet in min en a, chhanna a beisei tih ka hmuthiam bawk ,mahse ka ngawi reng thung ,ka pawm ang nge pawm lo ang tih ah ka rilru a insual buai a ni ,ka pawm duh na leh duhloh na a in zat vel ang .

“I hriat sual a nih dawn chu ka duh reng reng lo che” lehlam hawi chung in ka ti ta zawk,mahse ka kut a rawn pawhsawk vang chuan ka u chu ka en ha ,”hah..dawt sawi thiamlo lutuk,tette atang ka hre tawh che dawt i sawi a piang a i kut tang i tih kawkalh pawh hi ka theihnghilh lo,” tih pah in ka kuttang suih kawkalh chu a en reng a, kei erawh in ka kut chu ka lo lasawn vat thung,sawi leh mai tur ka van ta viau bawk .

“Min en rawh” tiin a lam hawi chuan min kuai a, “min ring rawh,ka thlahthlam ngailo ang che,keimah ah rinna nghat tawp la engkim ka chingfel ang” a tih chuan ka lo bu ta nghat, ni e ka nun ah a vawikhat nan duh ka nei ve a,eng vang in nge ka kalliam tir mai ang unau piang hmun pawh kan ni hleinem ,kum thum chhung na tak in ka lo awm tawh a, tun atang chuan a tawk tawh e,a ni tello a hringnun khirh tak hmachhawn leh kha ka duh tawh lo,Zoremsanga chuan min kuah vang vang a keipawn tun ah chuan ka kuah let ve thei ta,a ang chhung ah hian ka him tih ka hria, chu chuan hahdamna min thlen a ni.

Zawimuang a kan inkuah na atang in lahrang in kan mit ah tak kan in en a ka zam lek lek, “ka fawp thei che em” a tih sup chuan lai lutuk in ka lo bu nghat ,chutah rang fahran in a hmui chuan ka hmui a rawn si nghal zat ,zawimuang in a hmui chu a ti che a keipawn ka thiam ang tawk in ka lo chhang ve zel bawk,ka awm chhung chu a hma a ka la neih ngai miah loh ang in a awm ka sawithiam lo,phurna leh zamna in pawlh a ni ngei ang ka lungphu ri te chu kawngpui leh lam a mi pawn an hrethei ang tih khawp a rang leh ring in a phu dup dup bawk,kan hmui kan laksawn meuh chuan ka zak lutuk chu khawvawt kar ah hian ka sa thei.

“A va zia ve” a rawn tih sup phei chuan ka zak lutuk chu ka ding uai a, “ka..ka haw dawn” ti bah nawk in khawilam nge ka pan tih pawh ngaihtuah lo lek in ka kal nghal nul nul ,ka hnung mai a nui ri hawk hawk ka hriat leh lek phei chuan ka zah na chuan van a chen lo chauh hial ang.

“Princess khalam kha kan inkawng a nilo a nia” a rawn tih chuan ka ding dat a inher leh in “e a nihchu” tiin ka nui heu ringawt,nuihza insum tak in ka  u chuan min rawn panhnai a .

“Duhawm lutuk” ti sup in min kuah nghal vawng vawng “zak suh,kan la infawp dawn chauh,ka fawp reng duh dawn che a i zah zel chuan i inti hreawm mai mai,” ka beng bul a a rawn tih sup chuan a dar ah ka lo beng tawlh,chumi rual chuan hriatchhuah thut ka nei ,a mi kuahna tang in la hrang in ka  u chu ka en ran a

“Maremi kha” ka tih chuan ka u chuan thil hrechhuak zawk ang mai in min en a ,a tukhum thak lo pui chu tuai in “ka lo theihnghilh daih bialnu ka nei tak e” a tih chuan rum lutuk in ka lo melh nghek.

conti..

Leave a Reply